Dźwięk się wyłącza.Bardzo proszę o pomoc!!

Witam.Mam pewien bardzo powaźny dla mnie problem.Oto on:

No więc,gdy wszystko działa sprawnie,to w jednym momencie w słuchawkach słychać zakłócenia.Po chwili Pecet się resetuje i włączając się ponownie nie ma dźwięku,źadnych opcji,w których moźna zmieniać ustawienia,a system nie wykrywa źadnego sprzętu związanego z dźwiękiem...Gdy jednak wyłączam komputer i włączam od nowa,dźwięk znowu jest,jednak na kilka minut :/.Chciałbym dodać,źe sterowniki mam te odpowiednie,bo z CD, płyty głównej.Dodam jeszcze tutaj,co wyświetla się gdy chcę włączyć jakąś mp3,podczas gdy nie mam dźwięku :

Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code :88780078

Całego PC kupowałem pod koniec października zeszłego roku,więc mało prawdopodobne,źe coś z wnętrza komputera :/...I jeszcze jedno pytanko:Czy jest moźliwość,źe dźwięk wyłącza się poprzez złe działanie sprzętu audio (słuchawek,głośników),bo to moźe być przyczyna :/.Jeśli nie,to bardzo proszę o pomoc,kogoś kto się na tym zna i wie co moźe być nie w porządku...Z góry dziękuje za pomoc!!

Btw.Chciałem jeszcze napisać źe moja karta dźwiękowa to Realtek AC 97 jeśli to w czymś pomoźe :]

Odpowiedzi: 3

Bzdury. Sterownikow do AC97 z certyfikatem Microsoftu jest na peczki. Wystarczy wybrac wlasciwe, zamiast "jakichkolwiek".
Na stronie producenta plyty z pewnoscia znajdziesz kilka wersji.
EL NINO
Dodano
15.02.2006 22:02:11
Przy próbie instalaji jakichkolwiek sterowników,nie przechodzą one zgodności z systemem :/
Kamil90
Dodano
15.02.2006 14:58:23
Komunikat mówi, źe masz złe sterowniki do dzwięku. Spróbuj poszukać w necie jakieś inne do twojej karty dzwiękowej a te co masz teraz odinstaluj. Przeinstaluj teź kodeki do dzwięku, być moze, źe to ich wina.
wojtt
Dodano
15.02.2006 14:48:00
Kamil90
Dodano:
15.02.2006 14:13:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1