Dźwięk przy uruchamianiu i wyłączaniu XP–eka

Przez jakiś czas wszystko było w porządku, ale od kilku dni dźwięk zniknął. Nie ma tylko tych dźwięków, inne działają.
Wszyskie ustawienia są "OK" i nic nie zmieniałem. Dzieje sie to samoistnie (prawdopodobnie). Jeźeli ktos spotkał się z czymś takim i ma na to radę, to proszę o pomoc .

Wiem, źe na forum juź był poruszany ten problem (czytałem), jednak nie był jednoznacznie rozwiązany.

Pozdrawiam :) .

Odpowiedzi: 6

Mam jeden pomysł, jeźeli tamte zawiodły. Miałem taki problem kiedyś poniewaź wyłączyłem w jakimś programie(chyba to był Tweak UI) opcje "beep on errors". Pozornie nie ma to nic wspólnego z dźwiękami przy włączaniu windowsa, ale pozory często mylą.
Ściągnij sobie program Tweak UI i zaznacz opcje "beep on errors" w zakładce General. Jak jest juź zaznaczona to ją odznacz, uruchom ponownie komputer i zaznacz z powrotem. Wydaje się to trochę bezsensowne, ale warto spróbować.
grzes_dmb
Dodano
24.07.2004 18:22:40
To moźe spróbuj z managera urządzeń wyrzucić wszystkie komponenty z sekcji Kontrolery dzwięku i gier wideo, no i zresetować kompa , potem zainstalować od nowa ( o ile samo się nie zainstaluje). Ale nie wiem czy to pomoźe, poprostu pisze co ja bym zrobił :)
ryba2004
Dodano
24.07.2004 15:23:19
Tak próbowałem, ale to nic nie zmienia.

Proszę o jeszcze :!: :!: :!: .

kristo
Dodano
24.07.2004 02:33:51
a próbowałeś zmienić sobie schemat dzwiękowy na inny ? A później wrócić do starego. Albo wogóle wyłączyć dzwięki, zresetować kompa i znowu włączyć ?
Czasami takie posunięcie pomaga :)
ryba2004
Dodano
23.07.2004 21:26:00
Czasem bywa podobny problem , tzn , dzwiek calkiem zanika. Dzieje sie tak , kiedy odinastalowuje jakis program. Byc moze w tym czasie odinstalowywany program zabiera cos ze soba :) ( nie chce sam odejsc ). Jednak , to nie problem. Klikam na sterownik do karty dzwiekowej , i ponownie instaluje brakujace czesci. I juz za chwile muzyczka zaczyna pobrzmiewac. Obecnie slucham : Mike Mareen vs MC miker G & Sven meet DJ Alma – Agent Of Holiday Rap.mp3 .

PS. Zawsze moze byc jakas inna przyczyna.
===========================================
Sam_Sobie
Dodano
23.07.2004 21:24:27
Tak. Nie dopisałem tego, ale w zakładce "dźwięki" mam wszystko w porządku. Ponadto katalog "Media" istnieje i ma sie dobrze. A jednak nie działa.

kristo
Dodano
23.07.2004 21:04:57
kristo
Dodano:
23.07.2004 20:50:31
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1