Dźwięk a raczej częściowy brak dźwięu

Witam mam zintegrową muzyke na plycie glownej.Posiadam sterowniki do muzyki ale gdy juź je zainstaluje dzwieki jest tylko czesciowo tzn. gdy wlacze windows media player dzwiek jest muzyczka pieknie gra. Gdy np. Win xp sie wlacza niema dzwieku logowania .. w grach takze niema dzwieku..
Tylko w Winampie i Windows Media player jest dzwiek.

Dokladnie dane o audio:
Cmi8738/c3dx PCI
POMOCY!

Odpowiedzi: 3

Dwie rzeczy właściwie do głowy mi przychodzą.
Uruchomienie "narzędzia diagnostycznego DirectX" i przetestowanie zakładek z dźwiękiem . Nawet gdyby się okazało źe wszystko jest ok i nie ma błędów przeintalował bym DirectX'a .
Zostaje jeszcze sprawa uźytych sterowników – wskazane oryginalne z płyty od MoBo .
No i ostatnia rzecz – uszkodzona karta na płycie , co wcale takie rzadkie nie jest.
Seeker
Dodano
18.03.2006 19:51:04
Wszytsko jest idealnie przypisnane... tylko dzwikeu wciąź brak. Sprawdzałem takźe czy cos jest wyłaczone jednek nie wszystko jest tak jak byc powinno tylko bez dzwieku..
BodzieK
Dodano
18.03.2006 16:40:42
BodzieK:
Gdy np. Win xp sie wlacza niema dzwieku logowania .. w grach takze niema dzwieku..

Zobacz w Panelu sterowania, czy masz przypisane dźwięki do czynności (Panel sterowania>Dźwięki i urządzenia audio>Dzwięki) >Jeźeli nie ma to przypisz. Zobacz teź, czy przypadkiem nie masz czegoś wyłączonego w systemie (dwuklik na głośniczek na pasku)
Ucho
Dodano
18.03.2006 15:11:32
BodzieK
Dodano:
18.03.2006 13:56:07
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1