Dziwny wysyp ikon na pulpit

Przy próbie otwarcia przeglądarki internetowej, która nie chce się otworzyć, nagle pojawia mi się kilkanaście kolorowych ikon na pulpicie, które po klinięciu nie reagują. Mają jakieś głupawe nazwy i często powtarza się fraza x3blink. Dają się usunąć oprócz folderu o nazwie "rd. Przy następnej próbie otwarcie IE ponownie zasypują pulpit wspomniane ikony. Czy ktoś z Was miał podobny problem? I jak się tego pozbyć...?

Odpowiedzi: 5

witam mialem taki sam problem z ikonami jak ty poprostu masz wirusa w kompie pozbylem sie tego jedynie po formacie kompa to bylo jedyne wyjscie poniewaz przy recznym usuwaniu mozesz usunac rowniez potrzebne pliki i zawsze bedzie jakis blad sie pojawial. wiec radze zrob format i nie bedzie problemu pozdrawiam pinio30
pinio30
Dodano
25.04.2005 10:23:38
Nie kombinuj stary tylko Hijacka zapuszczaj.
Wywali sie syf, ktory tym wszystkim steruje,a katalog to akurat najmniejszy problem.
Masz przeciez konsole, awaryjny, Misc Tools w HJT, Killboxa i wiele innych drog wywalenia folderu z pulpitu.
Działaj...
Bobi
Dodano
20.04.2005 19:04:59
Wzięłem się za ręczne usuwanie z rejestrów podejrzanych wpisów będących odwołaniami do IE. Po tym IE odpalił i dostałem się wreszcie do mks–a o nline, który znalazl 30 trojanów. Jednak tego folderu "RD z pulpitu nie mogę usunąć... Gdzie w rejestrach są odniesienia do ikon na pulpicie? Moźe tym sposobem...
so_jer
Dodano
20.04.2005 00:55:48
Moze log z Hijack This cos zobrazuje
Bobi
Dodano
19.04.2005 16:19:34
Przelećiał byś ten komputerek jakimś programikiem coś w stylu Ad–Adware SE lub Microsoft AntiSpytware.
Tomasz16
Dodano
19.04.2005 15:37:13
so_jer
Dodano:
19.04.2005 03:13:34
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1