Dziwny problem

1.Montuję nową nagrywarkę dvd

2. około 2  miesięcy działa super

3. przestaje widzieć płyty najpierw RW potem wszystkie nagrywane i na końcu oryginały

4. oddaje do naprawy dostaje nową i patrz punkt 1, 2, 3, i 4

5 .drugi raz z naprawy jeszcze nie wróciła

6. była boot owalna bios i system widzi bez problemów po kliknięciu na dvd rom wyświetla  dysk jest pusty  albo system w.. nie może odczytać tego  formatu. Co dziwne jeśli uruchomię system z płytą w napędzie to widzi wszystko poprawnie 

najlepsze jest to ze teraz stało się to samo z wirtualnym napędem po zainstalowaniu obrazu nic nie widzi dopiero po restarcie 

napęd to LG multi coś tam

zmieniałem taśmy był w zewnęcznej kieszeni podłączonej do kompa przez IEEE i przez usb2 nic nie pomagaSad 

Dodam że poprzedni napęd umarł podobnie tylko po 2 latach 

Odpowiedzi: 1

To ze Ci naped umarł po 2 latach nie dziwi mnie az tak bardzo. Czy jestes w 100% pewien ze to jest wina nagrywarki ? (czy sprawdzales na innych komputerach) Moze problem z płytą lub samym systemem. Podlacz inna nagrywarke do Twojej machiny a do innej machiny nagrywarke Twoja i zbadaj jak to wyglada. Cos tam nie wyraznie pisales o podlaczeniu przez USB, jak masz dostep uzyj USB-IDE adaptera na allegro 19 zł. sprawdz gniazda ATA czy sa całe czy nie brakuje w nich czegos.. ;)
AdasB
Dodano
29.09.2006 21:13:52
  • marx4 01.10.2006 00:11:55

Napęd był podłączany był w zewnęcznej <span>kieszeni</span> kt&oacute;rą można podłączyć na dwa sposoby albo przez USB2 albo <span>IEEE</span> na obu kablach nie działa. Wina systemu też odpada&nbsp; &quot;chyba&quot; był przeinstalowany <span>co najmniej</span> raz, pozostaje <span>płyta</span> gł&oacute;wna zastanawia mnie to że jeśli to kontroler to czemu nagrywarka siada dopiero<span style="font-weight:bold;"> po czasie</span>, wkładam nową pada wymieniają na nowa i ta po czasie też pada, <span>poza tym</span> z twardzielami nie ma problemu a jadą na tym samym kontrolerze zmieniałem taśmy <span>podłączałem</span> do <span>ide</span> 1 ido <span>ide</span>2 .Jeszcze <span>sprawdzę</span> na innym <span>kompie</span> <br />

marx4
Dodano:
29.09.2006 20:05:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1