Dziwny problem
1.Montuję nową nagrywarkę dvd
2. około 2 miesięcy działa super
3. przestaje widzieć płyty najpierw RW potem wszystkie nagrywane i na końcu oryginały
4. oddaje do naprawy dostaje nową i patrz punkt 1, 2, 3, i 4
5 .drugi raz z naprawy jeszcze nie wróciła
6. była boot owalna bios i system widzi bez problemów po kliknięciu na dvd rom wyświetla dysk jest pusty albo system w.. nie może odczytać tego formatu. Co dziwne jeśli uruchomię system z płytą w napędzie to widzi wszystko poprawnie
najlepsze jest to ze teraz stało się to samo z wirtualnym napędem po zainstalowaniu obrazu nic nie widzi dopiero po restarcie
napęd to LG multi coś tam
zmieniałem taśmy był w zewnęcznej kieszeni podłączonej do kompa przez IEEE i przez usb2 nic nie pomaga
Dodam że poprzedni napęd umarł podobnie tylko po 2 latach
Napęd był podłączany był w zewnęcznej <span>kieszeni</span> którą można podłączyć na dwa sposoby albo przez USB2 albo <span>IEEE</span> na obu kablach nie działa. Wina systemu też odpada "chyba" był przeinstalowany <span>co najmniej</span> raz, pozostaje <span>płyta</span> główna zastanawia mnie to że jeśli to kontroler to czemu nagrywarka siada dopiero<span style="font-weight:bold;"> po czasie</span>, wkładam nową pada wymieniają na nowa i ta po czasie też pada, <span>poza tym</span> z twardzielami nie ma problemu a jadą na tym samym kontrolerze zmieniałem taśmy <span>podłączałem</span> do <span>ide</span> 1 ido <span>ide</span>2 .Jeszcze <span>sprawdzę</span> na innym <span>kompie</span> <br />