Dziwny problem
Ostatnio u mojego taty komputer nie chce sie uruchomic .
Podczas uruchamania kompa (ladownia biosa i wszytkiego ) wyskakuje blad :
CPU Fan RPM : 0
System tempertature : 24 CPU TEMPERATURE : 25
System hardware abnormal ,press any key to continue ...
Rzecz jasna jak wcisne klawisz to wlacza sie system ale dlaczego jest taki problem ?
Ostatnio wentylator od procesora (Pentium 3 500 Mhz pod slota ) strasznie gosno chodzil to go naoliwilem i chodzi ladnie .Problem ten pojawil sie juz wczesniej jak zaczal pierdziec wentylator ale blad nie dotyczy chyba temperatury procka tylko jakies "system hardware" .Za kazdym resecie temeratura wzrasta .
PS.sorka za bledy ale sie strasznie spieszylem
Podczas uruchamania kompa (ladownia biosa i wszytkiego ) wyskakuje blad :
CPU Fan RPM : 0
System tempertature : 24 CPU TEMPERATURE : 25
System hardware abnormal ,press any key to continue ...
Rzecz jasna jak wcisne klawisz to wlacza sie system ale dlaczego jest taki problem ?
Ostatnio wentylator od procesora (Pentium 3 500 Mhz pod slota ) strasznie gosno chodzil to go naoliwilem i chodzi ladnie .Problem ten pojawil sie juz wczesniej jak zaczal pierdziec wentylator ale blad nie dotyczy chyba temperatury procka tylko jakies "system hardware" .Za kazdym resecie temeratura wzrasta .
PS.sorka za bledy ale sie strasznie spieszylem
Odpowiedzi: 2
No z tego co sam zrozumialem z komunikatu :) to sie nie przegrzewa zreszta radiator jest chlodny zreszta procka temperatura max 30 to chyba nic wielkiego .
Tylko mnie wkurza mojego ojca jak wlacza kompa ze pika i czy nie jest nic spieprzone bo jak sie cos spali (np dysk to bedzie naprawde zle)
Tylko mnie wkurza mojego ojca jak wlacza kompa ze pika i czy nie jest nic spieprzone bo jak sie cos spali (np dysk to bedzie naprawde zle)
Jeśli faktycznie (dobrze zrozumiałem :?:) proc się nie przegrzewa (wiatrak w rzeczywistości pracuje), to radzę po prostu w BIOSie wyłaczyć czujkę o awarii wiatraków... Albo poszperać na płycie głównej, czy aby wszystko dobrze jest podłączone i np. kabelki się nie poluzówały. Zawsze teź mógł paść zwyczajnie czujnik...
Niedawny topic o podobnym zagadnieniu (dzięki :wink:):
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=16410&highlight=
Niedawny topic o podobnym zagadnieniu (dzięki :wink:):
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=16410&highlight=
Strona 1 / 1