Dziwny problem ze zmianą nazwy pliku ?!?
Czy ktoś spotkał się z takim problemem:
Po skopiowaniu duźego pliku (filmu 700MB) z dowolnego katalogu do np głownego na dysku nie mogę zmienić nazwy tego skopiowanego pliku, windows daje taki oto komunikat "Nie moźna zmienić nazwy pliku, jest on uźywany przez inną osobę lub program ...."
Dotam iź po restarcie kompa dalej jest tak samo.
Jaśli ktoś moźe mi pomóc to będę wdzięczny.
Po skopiowaniu duźego pliku (filmu 700MB) z dowolnego katalogu do np głownego na dysku nie mogę zmienić nazwy tego skopiowanego pliku, windows daje taki oto komunikat "Nie moźna zmienić nazwy pliku, jest on uźywany przez inną osobę lub program ...."
Dotam iź po restarcie kompa dalej jest tak samo.
Jaśli ktoś moźe mi pomóc to będę wdzięczny.
Odpowiedzi: 12
Trzeba cos z tym zrobic bo nie ma sensu tak kombinowac. Cos jest nie tak jesli ktos wie jak to zrobic prosze o pomoc.
Zmienić na "piechotę" potrafię tą nazwę, lecz jak pisałem wcześniej tak mi się dzieje z duźymi plikami (filmami) i to z róźnymi co najgorsze. Jak tylko przekopiuje z dysku na dysk itp. to znów to samo. Ciągle się bawić jest prz.... troszkę. Przydało by się w jakiś sposów stwierdzić co powoduje ten problem, tylko ja nie mam juź pomysłu :(
MAm 2 rozwiązania: jak masz partycje na fat32 to z pod dyskietki z 98 zmienić nazwę ewentualnie jak masz tego ntfs to konsola z płytki. Albo masz j :) akiegoś wira w tym pliczku. Najlepiej go przeskanuj
Dzięki za tak wiele odpowiedzi, udaje się zmienić tę nazwe pliku na kilka sposobów ale wciąź są problemy z najbardziej standardowymi – ciągle to samo.
Coś musi to powodować ! Tylko co ?
Coś musi to powodować ! Tylko co ?
Nie chcę się czepiać, ale od takich rozmów macie PW.
Zgadza sie – dla wtajemniczonych. A Ty do nich nie nalezysz. Dlaczego w tamtym topicu, pisales o Colinie, zamiast wspomniec cokolwiek o "ren"? Teraz natomiast bezczelnie usuwasz tamtego posta. Nie mam kurzej slepoty roadrunner. Inni tez nie. Jestes po prostu zalosny.roadrunner:stary myślisz źe jedyny na całym świecie znasz komende ren hehe. komenda dla ludzi wtajemniczonych buhaha
stary myślisz źe jedyny na całym świecie znasz komende ren hehe. komenda dla ludzi wtajemniczonych buhaha
stary myślisz źe jedyny na całym świecie znasz komende ren hehe. komenda dla ludzi wtajemniczonych buhaha
Ciesze sie roadrunner, ze przeczytales mojego posta (bo skad niby mialbys wiedziec o komendzie "ren", skoro nie wiesz do czego sluzy fdisk i format), ale przynajmniej albo podaj do niego linka, albo napisz cala odpowiedz i nie pisz bzdur.
albo z wiersza poleceń:
ren nazwa1.avi nazwa2.avi
ren nazwa1.avi nazwa2.avi
albo jeszcze Menadzer zadan i tam poszukaj
Widocznie pliczek jest uzywany przez jakis program który jest uruchamiany przy starcie systemu.
Zobacz :Start>Uruchom>wpisz msconfig i odznacz poszczegolne programy .Potem restart ipowinno byc ok
Zobacz :Start>Uruchom>wpisz msconfig i odznacz poszczegolne programy .Potem restart ipowinno byc ok
Strona 1 / 1