Dziwny problem z WMI i neo!
Witam.
Przejde od razu do rzezczy.
Są 2 komputery. 1 – laptop z zainstalowanym XP PRO. 2– stacjnarny z XP HOME. Są podłączone kableme sieciowym. Oba się widzą. Przy pingowaniu oba odpowiadają jeden z prędkością 2ms a drugi 4ms(tu mam takie pytanie na marginesie dlaczego jest róźnica w czasie?). Zainstalowane są wszystkie protokówły do obsługi sieci i stworzone jest połaczenie sieciowe. Na stacjonarnym jest Neostrada. Chciałym ją udostępnić dla laptopa i tu jest problem bo nigdzie nie mogę znaleść takiej opcji.
Na ikonie neo własciwościach –> zawanasowane tam powinna być ta opcja a jest tylko napis źe jest uszkodzony jakiś mechanizm WMI i opis na pół okna. Proponowane rozwiązanie to przywracanie systemu ale to nic nie daje.
Co moźe być nie tak i jak to zlikwidować byle by za duźo nie mieszać bo ten stacjonarny komp to nie mój nie chce tam za duzo mieszać źeby nie wykasować pewnych danych. Moźe nie szukam w dobrym miejscu tego udostępniania?
Przejde od razu do rzezczy.
Są 2 komputery. 1 – laptop z zainstalowanym XP PRO. 2– stacjnarny z XP HOME. Są podłączone kableme sieciowym. Oba się widzą. Przy pingowaniu oba odpowiadają jeden z prędkością 2ms a drugi 4ms(tu mam takie pytanie na marginesie dlaczego jest róźnica w czasie?). Zainstalowane są wszystkie protokówły do obsługi sieci i stworzone jest połaczenie sieciowe. Na stacjonarnym jest Neostrada. Chciałym ją udostępnić dla laptopa i tu jest problem bo nigdzie nie mogę znaleść takiej opcji.
Na ikonie neo własciwościach –> zawanasowane tam powinna być ta opcja a jest tylko napis źe jest uszkodzony jakiś mechanizm WMI i opis na pół okna. Proponowane rozwiązanie to przywracanie systemu ale to nic nie daje.
Co moźe być nie tak i jak to zlikwidować byle by za duźo nie mieszać bo ten stacjonarny komp to nie mój nie chce tam za duzo mieszać źeby nie wykasować pewnych danych. Moźe nie szukam w dobrym miejscu tego udostępniania?
Odpowiedzi: 13
winkerio router 4.xx opisany w gazecie ekspert.
A moźe znacie jakiś program który umozliwia łatwe udostępnienie NEO? Proszę o link i opis jak się go konfiguruje
A moźe to wirus?
Jak myslicie?
Jak myslicie?
A moźe to wirus?
Jak myslicie?
Jak myslicie?
W niźej podanym artykule pisze jak rozwiązać ten problem. Robiłe wszystko jak naleźy ale po restarcie kompa skasowane wcześniej pliki nie zostały utworzone co w wyniku unieruchomiło NEO. Wtedy musiałem zrobić przywracanie systemu.:
Co jeszcze moge zrobić by rozwiązać ten problem?
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;319101
Co jeszcze moge zrobić by rozwiązać ten problem?
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;319101
baiano:A moźecie mi napisać jak się tego uźywa i jak się to uruchamia.
I co z tą konsolą gdyby to zawidło.
Chłopie widze ze masz problem z szukaniem wiec Ci nieco pomoge
Jak uruchomic konsole
"Uzywa sie" wpisujac odpowiednie polecenie i zatwierdzajac Enterem
Jak naprawic
A moźecie mi napisać jak się tego uźywa i jak się to uruchamia.
Co wylaczyc ? Kto tu pisze o wylaczaniu czgokolwiek ?
Po prostu sprobuj przeskanowac system przy pomocy "sfc" a jesli nie pomoze, uzyj opcji naprawy systemu z konsoli odzyskiwania.
Po prostu sprobuj przeskanowac system przy pomocy "sfc" a jesli nie pomoze, uzyj opcji naprawy systemu z konsoli odzyskiwania.
I co to jest przyczyną źe nie ma tm Udostępniania? Jesli tak to jak to wyłączyć?
Przede wszystkim w pomocy systemowej. Nawet o przelacznikach do tej komendy.Bobi_robert:W archiwum opisane
baiano:A co to jest ta SFC. Nie bardzo kojarze.
W archiwum opisane
System File Checker – Ochrona plików systemu Windows
A co to jest ta SFC. Nie bardzo kojarze.
Nie wiem czy trafiles akurat na ten artykul –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;823775 ale oprocz przywracania, mozna zastosowac takze naprawe systemu po uruchomieniu komputera z plyty XP. Z pewnoscia nic nie tracisz.
Zastanawiam sie rowniez nad komenda "SFC" z Uruchom lub konsoli.
Zastanawiam sie rowniez nad komenda "SFC" z Uruchom lub konsoli.
Strona 1 / 1