dziwny problem z PC nawet po formacie
Witam
Moj kumpel od pewnego czasu ma dziwny problem z komputerem, nawet format i reinstal windowsa XP nie pomogł. Objawia sie to tym ze komputer chodzi jest wszystko ok, az nagle sie zawiesza lub resetuje. Sprawdzalem Hijack Thisem nie ma zadnego syfu. Co moze byc przyczyna?? prosze o odpowiedz z gory dzieki
Ps. na kompie nie ma praktycznie zadnych prgmarow ani gier, jedyne co zainstalowalem to Enemy Teritorry i nie pogralem nawet 5 minut, zawiesil sie. w czym problem ??
Moj kumpel od pewnego czasu ma dziwny problem z komputerem, nawet format i reinstal windowsa XP nie pomogł. Objawia sie to tym ze komputer chodzi jest wszystko ok, az nagle sie zawiesza lub resetuje. Sprawdzalem Hijack Thisem nie ma zadnego syfu. Co moze byc przyczyna?? prosze o odpowiedz z gory dzieki
Ps. na kompie nie ma praktycznie zadnych prgmarow ani gier, jedyne co zainstalowalem to Enemy Teritorry i nie pogralem nawet 5 minut, zawiesil sie. w czym problem ??
Odpowiedzi: 6
sprawdz kondesatory na płycie głównej, zajrzyj do FAQ
miałem tak samo.nagminne zwisy kompa.za 1 razem była to wina konfliktu pamięci ddr (miałem 2 kości–zalecana jedna) a za 2 razem był to bardzo zakurzony cooler na procesorze i sam procesor.!
Na dobry początek
1 przepnij wszystkie kable
2 zdejmij wentylatory o odkurz radiatory (procesor i ew płyta graficzna .
3 poruszaj w gnazdach wszyskimi płytami w gniazdach pci i agp .
1 przepnij wszystkie kable
2 zdejmij wentylatory o odkurz radiatory (procesor i ew płyta graficzna .
3 poruszaj w gnazdach wszyskimi płytami w gniazdach pci i agp .
sprawdz wartosci napiec EVERESTEM –––>http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Co moze byc przyczyna??
Zasilanie, temperatura, wada jakiejś karty rozszerzeń, bład pamięci , brak uziemienia orazx wiele innych krasnolódków szczających do mleka nie pomijając.
Mam dwie rady:
– jeźlei chciąłbyś jakąś pomoc uzyskać to albo przedstaw problem w sposób dający na to szansę, albo idź do wróźki;
– oddać sprzet do serwisu. W takim wypadku nie trzeba nic opowiadać poza tym co napisałeś.
Byc moźe problemem jest zasilacz który nie podaje stabilnych napięć. Proponuję sprawdzić przy pomocy woltomierza. Miałem podobny problem i po wymianie zasiłki wszystko wróciło do normy.
Strona 1 / 1