Dziwny problem z monitorem
Witam! mam dziwny problem z monitorem LCD LG FLATRON L1715S. Zacznę od początku: monitor ma taką funkcję jak SELECT/AUTO, która automatycznie dopasowuje ustawienia monitora dla danej rozdzielczości. Ale do rzeczy, w programie do odtwarzania filmów mam ustawioną inną rozdzielczość i dzisiaj podczas załączania filmu tak jak zawsze naciskam przycisk SELECT/AUTO, obraz się ustawia i jest OK, film się kończy, naciskam znowu przycisk po powrocie do pulpitu, ale po prawej stronie ekranu została wolna przestrzeń, tzn. czarny pasek :? myśle ok, wyreguluje ręcznie, ustawiam– ale patrze a na tym pasku tak jakby kończy sie ekran :?: tzn. obraz zachodzi pod niego. Pasek nie jest duźy, moźe jakieś 0,5 cm ale to przeszkadza. Poza tym obraz jest lekko "wygięty" do środka, przypomina łuk. W menu monitora nie ma ustawień na to. Wcześniej obraz był normalnie wyświetlany, a teraz jest takie coś jak opisałem powyźej. Co na to poradzić?
Odpowiedzi: 4
rozdzielczośc jest cały czas taka sama 1280x1024x32 przy odświeźaniu 60mhz, są to ustawienia zalecane wg. instrukcji. Wcześniej były takie same, próbowałem zmienic rozdzielczość ale dalej to samo.
Sprawdz jaką masz rozdzielczość po wyłączeniu filmu bo moźe ci się nie przestawiła a na dodatek to musisz nieć moźliwość ręcznego ustawiania obrazu monitora
Masz jeszcze jedną moźliwość to wziąć instrukcję obsługi monitora i poczytać
Sprawdz jaką masz rozdzielczość po wyłączeniu filmu bo moźe ci się nie przestawiła a na dodatek to musisz nieć moźliwość ręcznego ustawiania obrazu monitora
Strona 1 / 1