Dziwny problem z kartą TV

Witam! Mam takowy problem z kartą TV, a mianowicie posiadam PixelView TV pro, problemów z zainstalowaniem nie miałem całkowicie źadnych pod Windows xp SP2, konfliktów sprzętowych teź brak :? (przynajmniej widocznych z poziomu systemu), ale problem polega na tym iź niemal na kaźdej aplikacji począwszy od firmowego softu dołączonego do karty poprzez takie jak JTV, DScaler, Chris TV, itd... zawiesza mi kompa zaraz tuź po uruchomieniu jednej z powyźszych aplikacji :x Co dziwne tuner FM działa mi bez zarzutu chociaź by za pomoca takiej aplikacji jak bradio Pro i nie wiesza się. Juź nie wiem co mam począć i gdzie szukać problemu? :cry: Pomóźcie dobrzy ludzie...

Odpowiedzi: 3

U mnie jest podobny problem. Tuner to:PROLINK PixelView PlayTV Pro Ultra z chipsetem Conexant CX23883. Ja zauwaźyłem nie tyle zawieszanie komputera co obciąźenie procesora w 100% (P4 3,2HT).
Zainstalowałem najnowsze drivery do grafiki. Sterowniki na płycie są nowsze niź te w necie na stronie producenta :( .Oczywiście teź musiałem wybrać opcję "Mimo to kontynułuj".
Radio chodzi super ale program od TV to klapa. Kolega ma teź podobny tuner tylko starszy model i jemu komp chodzi wtedy wolno ale chodzi a u mnie kiszka (procek kumpla Athlon XP 2000+).
Moźe komuś z Was uda mi się pomóc bo mi ręce opadają.
studys
Dodano
10.10.2005 18:36:03
a jakie masz sterowniki ??? ORYGINALNE z Karty czy WDM ??? DScaller na WDM sprawuje sie strasznie niestabilnie..... reszta pewnie tez....

POlecam sterowniki z TEJ stronki
http://www.iulabs.com/iuvcr/index.shtml
tam masz tweeked WDM drivers..... zainstaluj je na XP.... sprzet bedzie chodzil stabilnie... na programach np more TV czy IUVCR (capturing) oraz na wiekszosci tych ktore wykorzystja WDM...
TzaR
Dodano
05.03.2005 19:53:45
Moźe wina leźy po stronie systemu operacyjnego. Z tego co wynikło z opisu to karta tak działa po zainstalowaniu SP2. A co było przed jego instalacją? Moźe masz równieź zaśmiecony system. Przeskanuj go antywirusem. Podrzuć chłopakom w dziale Bezpieczeństwo Loga z HiJack (jak masz w przyklejonym w w/w dziale). Spróbuj równieź nowszego oprogramowania i sterowników.
adik154
Dodano
04.03.2005 21:22:19
emilo
Dodano:
04.03.2005 20:56:03
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1