?? DZIWNY PROBLEM Windows–DOS ??

Kupilem sobie najnowszą gazete Komputer Swiat. Prezentuja oni tam program o nazwie GameXp, ktory rzekomo przyspiesza dzialanie gier, ale to nic nie daje. Program jest naprawde beznadziejny na dodatek nic nie wnosi,a le instaluje jakis pliki na komputerze ktore nazywa tymczasowymi. Wgralem ten program, bo chcialem sobie zobaczyc czy cos to daje. Wgralem go, uruchomilem, przestawilem na przyspieszenie dla gier, uruchomilem ponownie kompa, bo on tego chcial i zobaczylem... ze pliki, a dokladnie nazwy sie totalnie zminily, na takie co sa w pod DOS–em
Tutaj jest obrazek, ktory prezentuje dziadostwo ktore stalo mi sie po uruchomienu tego programu:

Pytam sie teraz jak zrobic zeby te pliki znowu mialy normalne nazwy?, nazwy na dysku C gdzie jest Windows pozostaly bez zmian, tylko na dysku D, tak wlasnie sie zrobilo. Kazdy pliki zminienil nazwe na wielki litery i dolozyl koncowke takiej fali, tak jak jest w DOS–ie? Co mam teraz z tym zrobic??? Pomoźcie!!! :x

PS. Nie chce tu nikogo zniechecac do tego programu, ale NIGDY go nie instalujcie. Jest on bezplatny, ale naprawde jest nie wart waszych nerwów :cry: .

Prosze o pomoc??
pzd.

Odpowiedzi: 11

na to chyba wychodzi, teraz pozostalo mi jeszcze troche, niepowiem ale troche sie wkurzylem. chcialem ponownie przekonwektowac nantfs ale pisze ze juz mam ten system na tym dysku (moze cos by pomoglo). rzeczywiscie jak bym tylko przekopiowal bylo by po sprawie, ale ja te pliki po wycinalem z dysku D do C zeby bylo szybciej
special
Dodano
22.01.2004 19:12:24
Nikt tego nie mogl przewidziec... szkoda tylko ze przeniosles tamte pliki... trzeba bylo skopiowac, a teraz miabys juz spokoj :)
brtx
Dodano
22.01.2004 18:25:30
ja juź zgłupiałem totalnie :), przeniosłem pliki te waźne do katalogu pod C: i zmianiałem nazwy (jeszcze mi troche zostalo), przekonwertowałem (nie wiem czy tak się pisze :)) dysk d na ntfs i co zobaczylem pliki zmienily nazwy... na ten w przeszlosci. Juź zgłupiałem.... I tyle było zachodu. Jak bym wiedzial źe mam się przewrócić to wolałbym się połóźyć :)

:roll:
special
Dodano
22.01.2004 18:22:40
special:
i tyle ? to naprawde niezla sprawa ten xp, tyle ze mogl miec lepsze zabiezpieczenia oraz zeby... nie zmianial nazw plików na takie kosmiczne :lol: :lol: :lol: :lol:

pzd, dzieki bardzo, troche mi jeszcze zostalo do zamiany plikow, ale jakos idzie, a na przyszlosc, uwazajacie co i gdzie instalujecie :):):):)

Swiete slowa, rowniez pozdr, i zycze powodzenia :)
brtx
Dodano
22.01.2004 18:20:13
i tyle ? to naprawde niezla sprawa ten xp, tyle ze mogl miec lepsze zabiezpieczenia oraz zeby... nie zmianial nazw plików na takie kosmiczne :lol: :lol: :lol: :lol:

pzd, dzieki bardzo, troche mi jeszcze zostalo do zamiany plikow, ale jakos idzie, a na przyszlosc, uwazajacie co i gdzie instalujecie :):):):)
special
Dodano
22.01.2004 17:11:07

special
Dodano
22.01.2004 17:11:07
jasne

z linii polecen wpisz convert D: /fs:ntfs
brtx
Dodano
22.01.2004 16:29:33
tak wiec drogi moderatorze pora na format, poprzerzucalem wszystko co potrzebne na C i teraz zmieniam nazwy
a mozna nie formatujac partycji zmienic ja na NTFS, moźe coś pomoze, bo rzeczywiście mam na dysku C NTFS a na dysku D FAT32, ale do tej pory nie miałem problemu, tylko teraz gdy zainstalowałem ten bzdetny program? Jest taka moźliwość??
pzd.
special
Dodano
22.01.2004 16:26:32
heh, mi sie kiedys tak porobilo gdy skonwertowalem w PM partycje NTFS na FAT32. Niestety po godzinie poprawianai nazw plikow (pomieszalo rozszerzenia) postanowilem sformatowac partycje.
Nie polecam wiec nikomu konwertowania partycji NTFS>FAT32 :)

Co do Ciebie special... coz albo mozolnie recznie albo szybki formacik :) I ciesz sie ze nie tknelo partycji C: bo by wtaedy dopiero bylo prze...
brtx
Dodano
22.01.2004 15:33:10
no wlasnie probowalem go przywrocic, ale w tym miesiacu odziwo (i to jest dziwne) nie mam zadnych punktow, to samo jest jak podczas uruchamiania komputera i naciskam F8 tak samo, jakby wszystkie punkty diabli strzelil. Co to w ogole sie stalo, co mam z tym zrobic. Dak mnie zdenerwowal ten program jeszcze iz chcac zmienic nazwe tych plikow na male litery i z jakas tam koncowco np. exe, on mi to znowu podmienia na wielkie litery, o co w tym chodzi. Ludzie nie instalujcie tego badziewia!!!!

Prosze pomoźcie.... :)
special
Dodano
22.01.2004 14:45:47
A moźe przywracanie systemu, jeśli taki punkt system przed zainstalowaniem tego progsa automatycznie zrobił?
Gagman
Dodano
22.01.2004 14:16:19
special
Dodano:
22.01.2004 13:51:56
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1