Dziwny problem w sieci
Witajcie mam mala siec podlaczona do routera linksysa no i wszystko bylo by ok gdyby nie jeden komp na ktorym nie chodzi net i niemoge dojsc dlaczego wczoraj bylo wszstko wpozadku a dzisiaj od ran sie z tym mecze Zrobiłem juz takie testy:
1. Pingowanie do routera – OK
2. Pingowanie do innego kompa w sieci –OK
3. Pingowanie do www.onet.pl –OK
4.Proba połaczenia z ftp zwenetrznym –zakonczona nie powodzeniem.
5.Sprawdzalem dwoma anty wirymi(NOD32 i kasperski) i znalazł jednego adwera ale go usunoł i w kolejnym tescie juz nie było nic.
6.Przestawiłem prędkość karty na 100 i tez pinguje adres dostaje od DHCP ale net nie chodzi.
7.Zamienilem nawet kabel sieciowy z innego kompa który działa poprawnie i nic.
Bardzo proszę o pomoc. :(
Pozdrawiam
1. Pingowanie do routera – OK
2. Pingowanie do innego kompa w sieci –OK
3. Pingowanie do www.onet.pl –OK
4.Proba połaczenia z ftp zwenetrznym –zakonczona nie powodzeniem.
5.Sprawdzalem dwoma anty wirymi(NOD32 i kasperski) i znalazł jednego adwera ale go usunoł i w kolejnym tescie juz nie było nic.
6.Przestawiłem prędkość karty na 100 i tez pinguje adres dostaje od DHCP ale net nie chodzi.
7.Zamienilem nawet kabel sieciowy z innego kompa który działa poprawnie i nic.
Bardzo proszę o pomoc. :(
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Ok dzieki teraz zmniejszyłem na 1400 zobaczymy moze wystarczy.Jak coś dam znac. Pozdrawiam 8)
Spróbuj zmniejszyć, na ile ? Na tyle na ile trza.
Na ile??Na rouerze ustwione mam na 1495.
Zmniejszyć MTU ?
Dokładnie strony mi sie nie otwieraja ale teraz jak przyszedłem jest juź ok działa. Tylko nie wiem dlaczego nic nie zrobiłem moze to wina routera dziwna sprawa. Jest tak od czasu do czasu źe na którymś z kompów stronki sie nie otwierają.
Ma moźe ktoś jakieś sugestje?
Pozdrawiam
Ma moźe ktoś jakieś sugestje?
Pozdrawiam
jak ci net nie chodzi jak chodzi skoro mozesz z niego pingowac www.onet.pl czy tez inne strony internetowe to ci net chodzi. Jezeli ci przegladarki strony nie wyswietlaja to juz inna bajka. Jakiej przegladarki uzywasz? Czy probowales na innej?
A z FTP łączysz sie w trybie passive ?
A przestawienie na 100MB nic nie da – jak kabel masz długi to i tak Ci pójdzie na 10MB.
A przestawienie na 100MB nic nie da – jak kabel masz długi to i tak Ci pójdzie na 10MB.
Strona 1 / 1