Dziwny problem....
W ogóle nie moge uruchomić Menadzera zadań systemu, Rejestru susteowego z polecenia "regedit" oraz "msconfic" teź nie wchodzi. Co moze być tą przyczyną tzn. aplikacje uruchamiają się na 1 sekundę iz gasną....
:(
kto zna problem...
pzd.
:(
kto zna problem...
pzd.
Odpowiedzi: 13
Chwile to potrwało zanim sprawdziłem – na wstępie nowego konta juź pokazał się burak: %REMOVE_NODIR_ERROR% – Coś mi się wydaje,źe pozostaje mi tylko naprawić mój sysytem z płyty WinXP jeźeli jest taka moźliwość. ;)
Chwile to potrwało zanim sprawdziłem – na wstępie nowego konta juź pokazał się burak: %REMOVE_NODIR_ERROR% – Coś mi się wydaje,źe pozostaje mi tylko naprawić mój sysytem z płyty WinXP jeźeli jest taka moźliwość. ;)
Nowy profil – utwórz nowe konto uźytkownika – tak na chwilę dosłownie nawet i sprawdź czy ten "nowy user" będziem iał moźliwość otwierania tych programów.
Dzięx za rady – były ciekawe ale niestety nieskuteczne. Programem Trojan Remover teź szukałem przyczyny ale kompletnie nic nie znalazł,poza tym nie pamiętam kiedy w ogóle miałem jakiegoś wira. Przywracania systemu nie mogę zrobić bo po instalacji Win XP od razu wyłączyłem, stworzyłbym nowy profil ale nie wiem w jakim sensie mam to rozumieć, bo nie jestem ekszpertem w zabawie systemem.Ale dzięx jeszcze raz za zainteresowanie.A jak ktoś ma jakieś inne pomysły na problem to niech jeszcze napisze. NARX :(
Do rejestru mozna sie oczywiscie dostac, lub przynajmniej sprobowac a pozniej juz w rejestrze odblokowac zarowno Task Manager jak i inne rzeczy.
O ile pamietam, wystarczy utworzyc w np. notatniku plik jakis_tam.reg z odpowiednia zawartoscia aby odblokowac rejestr do edycji.
Chyba lecialo to tak:
REGEDIT 4
[HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem]
"DisableRegistryTools"=dword:0
No a pozniej to juz odblokowac Task Manager, itd. :wink:
O ile pamietam, wystarczy utworzyc w np. notatniku plik jakis_tam.reg z odpowiednia zawartoscia aby odblokowac rejestr do edycji.
Chyba lecialo to tak:
REGEDIT 4
[HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem]
"DisableRegistryTools"=dword:0
No a pozniej to juz odblokowac Task Manager, itd. :wink:
Brak komunikacji z tymi elementami systemu jest spowodowany najczęściej uszkodzeniem ich przez wirusa – w dobie blastera było to b. popularne. Mimo wyleczenia systemu okazywało się, źe profil uległ uszkodzeniu w sposób trwały. Wirusa nie ma – szkody zostały.
Praktycznie jedynym sposobem była naprawa systemu lub stworzenie nowego profilu.
Co się zaś przywracania tyczy – skoro działa to niech i tak będzie, ale pamiętać naleźy, źe w którymś momenciem oźe ponownie dojęś do takiej samej sytuacji i ono wtedy moze juź być bezradne.
Praktycznie jedynym sposobem była naprawa systemu lub stworzenie nowego profilu.
Co się zaś przywracania tyczy – skoro działa to niech i tak będzie, ale pamiętać naleźy, źe w którymś momenciem oźe ponownie dojęś do takiej samej sytuacji i ono wtedy moze juź być bezradne.
miałem takie cos pomogł program trojan remover ktory usunał wirus i wszystko było ok
Zalogowałem się w oczekiwaniu na pomoc. Nie mogę otworzyć Menedźera Zadań – a odpada u mnie przywracanie systemu, poza tym działa wszystko bez zarzutów – jak ktoś zna przyczynę – to proszę o poradę i pomoc. Dzięx :arrow: :?
Mam ten sam problem, ale odpada przywracanie systemu – więc jeśli ktoś wie jak poradzić sobie z tym problemem to proszę o jakieś rady, :roll:
zrobiłem wszystko jak pisaliście i tak to nie działąło. cofnąłem się w przeszłość czyli: przywracanie systemu i... poskutkowało.
Właściwie się obawaim wirusa ale NAV go nie widzi..., albo to moźe jakiś błąd systemowy :)
pzd.
Właściwie się obawaim wirusa ale NAV go nie widzi..., albo to moźe jakiś błąd systemowy :)
pzd.
a uruchamiasz przez START–>Uruchom czy START–>Akcesoria–>Wiersz polecen ?? u mniue mialo to kiedys znaczenie, i aplikacje ginely7 po wpisaniu w uruchom a nie w wiersz polecen
Jest 0.52 w nocy i cięźko myślę ,ale był wir powodujący taki efekt.
hmm.. a prubowales w trybie awaryjnym??
Strona 1 / 1