Dziwny komunikat
Kilka dni temu gdy zrestartowalem kompa i wlaczylem IE jako strona startowa wyskoczyl mi komunikat z informacja ze do mojego komputera ma dostep ktos z zewnatrz. I ze w ogole jest znane moje IP, z jakiego korzystam serwera, jest dostep do informacji jakie wychodza i jakie przychodza. I jeszcze jakies takie dziwne i troche straszne rzeczy. A tak w ogole to adres tej strony to C:windowssystem..dalej nie pamietam.. (a wygladala ona tak jak strona gdy nie mozna znalezc serwera ale oczywiscie byla inna tresc). Jest ktos mi w stanie wytlumaczyc o co chodzilo, bo juz jest niby wszystko OK ale cholera wie...mam sie czym martwic czy na prawde ktos moze grzebac w moim kompie albo miec dostep do mojej poczty.
Z gory dzieki za pomoc...pozdrawiam !!
Z gory dzieki za pomoc...pozdrawiam !!
Odpowiedzi: 8
Juź pisałem,na TrendMicro jest program dosowski m.inn.pod WinXP skanujący PC z pozycji wiersza poleceń.
Baaaaardzo skuteczny. 8)
Baaaaardzo skuteczny. 8)
tire:Eeeee, wirus[b] ,daj spokój.........
A trojan to nie wirus :?: :D
Jest bardzo dobry,link publikowany przez wirusa,program Stinger.
Google>Stinger>szukaj>download>install>scaning>delete automatic trojan and virus :lol: :lol:
Pozdrawiam 8)
Eeee, to chyba nie to samo ;) Ale i wira i trojana trzeba się wystrzegać :D
Co do linka do Stingera podam jeszcze raz: http://vil.nai.com/vil/stinger/ , przypomnę jednak, źe jest to narzędzie usuwające ok. 30 szkodników.
Ksefner nie odzywa się – moźe sobie poradził :?:
Eeeee, wirus[b] ,daj spokój.........
Google>Stinger>szukaj>download>install>scaning>delete automatic trojan and virus :lol: :lol:
Pozdrawiam 8)
Pozdrawiam 8)
No wlasnie o zrzucie nie pomyslalem i sam teraz zaluje, bo chetnie bym przeczytal dokladnie wszystko jeszcze raz. Ale postaram sie to opisac slowami: adres c:windowssystem.... taki jak wtedy gdy nie moze znalezc serwera. Wyglad strony niemal identyczny lecz po angielsku z tekstem typu: ktos z zewnatrz ma dostep do twojego komputera. Wiem ze to niewiele ale za swoja glupote trza placic. I dodam, ze po raz pierwszy w zyciu cos takiego mi wyskoczylo. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc !!
Nie będę za bardzo oryginalny – jeśli to jest coś z zewnątrz to raczej trojan/szpieg niź wirus.
Pierwsze co bym zrobił to skan dobrym antytrojanem (np. Pest Patrol), lub antywirem dobrze wykrywającym trojany (Tire coś doradzi ;) ).
Ale El Admin ;) ma całkowitą rację, screenshot moźe by coś wyjasnił.
Pierwsze co bym zrobił to skan dobrym antytrojanem (np. Pest Patrol), lub antywirem dobrze wykrywającym trojany (Tire coś doradzi ;) ).
Ale El Admin ;) ma całkowitą rację, screenshot moźe by coś wyjasnił.
EL NINO:Mnie to wyglada po Twoich dzisiejszych informacjach na jakiegos szpiega/wirusa. Jesli mozesz, masz mozliwosci, to wrzuc tutaj zrzut tego ekranu.
Dobrym antywirusem, tzn z najnowsza baza wirusow przelec system, przelec takze system Ad–aware lub SpyBot'em.
Zdecydowanie,tak.Z antywirów np.MkS_vir 2003 lub McAfee
Mnie to wyglada po Twoich dzisiejszych informacjach na jakiegos szpiega/wirusa. Jesli mozesz, masz mozliwosci, to wrzuc tutaj zrzut tego ekranu.
Dobrym antywirusem, tzn z najnowsza baza wirusow przelec system, przelec takze system Ad–aware lub SpyBot'em.
No wlasnie zapomnialem dopisac ze mam WIN98. Sorki za nieuwage.