Dziwny komunikat
Kilka dni temu gdy zrestartowalem kompa i wlaczylem IE jako strona startowa wyskoczyl mi komunikat z informacja ze do mojego komputera ma dostep ktos z zewnatrz. I ze w ogole jest znane moje IP, z jakiego korzystam serwera, jest dostep do informacji jakie wychodza i jakie przychodza. I jeszcze jakies takie dziwne i troche straszne rzeczy. A tak w ogole to adres tej strony to C:windowssystem..dalej nie pamietam.. (a wygladala ona tak jak strona gdy nie mozna znalezc serwera ale oczywiscie byla inna tresc). Jest ktos mi w stanie wytlumaczyc o co chodzilo, bo juz jest niby wszystko OK ale cholera wie...mam sie czym martwic czy na prawde ktos moze grzebac w moim kompie albo miec dostep do mojej poczty.
Z gory dzieki za pomoc...pozdrawiam !!
Z gory dzieki za pomoc...pozdrawiam !!
Odpowiedzi: 20
Ok, dzieki za pomoc ale jak mowie, od kiedy zainstalowalem troche programow nie mam zadnych problemow. Pozdrawiam :)
Jeśli problem się powtórzy to postaramy sie Tobie ponownie pomóc, tylko zamieść screen`a jak to wygląda.
Nie, nie ... ja mam win98 wiec usluga poslaniec mnie nie dotyczy.
Sprawdz sobie ponownie usługę Posłaniec czy jest wyłączona.
Ostatnio znowu pojawil mi sie komunikat w stylu "Your computer was hacked", po czym komputer sie zaczal dziwnie zachowywac. Mialem zainstalowane troche programow ochronnych, wiec je odpalilem i wszystko jest juz ok. Mam nadzieje tylko, ze nic sie juz nigdzie nie schowalo :)
Teź moźesz to usunąc, owy klucz dotyczy Client ID.
:arrow: http://www.pestpatrol.com/PestInfo/w/windows_media_player_exploit.asp#Overview
:arrow: http://www.pestpatrol.com/PestInfo/w/windows_media_player_exploit.asp#Overview
Witam. Oto cały klucz:
HKEY_CURRENT_USER:SoftwareMicrosoftMedia PlayerPlayerSettings
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
HKEY_CURRENT_USER:SoftwareMicrosoftMedia PlayerPlayerSettings
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
marifo :
Alexia jest sklasyfikowana jako Spyware, moźesz smiało usuwać.
Co do drugiej pozycji trudno się wypowiedzieć, poniewaź jest napisane tylko Windows i podana jest część klucza rejestru.
Przedstaw cały klucz.
Alexia jest sklasyfikowana jako Spyware, moźesz smiało usuwać.
Co do drugiej pozycji trudno się wypowiedzieć, poniewaź jest napisane tylko Windows i podana jest część klucza rejestru.
Przedstaw cały klucz.
Dzięki serdeczne za odpowiedź. Nic z tymi plikami nie robiłem i jakoś nic się nie dzieje. Moźe kiedyś przy jakiejś okazji znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Pozdrawiam :)
Chyba lepiej zasiegnac informacji w innym temacie, bo ten chyba juz nieaktualny. A ja nie jestem niestety w stanie pomoc :( Pozdrawiam.
Witam wszystkich. Po sformatowaniu dysku przeleciałem (bez złych skojarzeń) system programem Ad–aware i znalazł mi coś takiego (w załączniku) Co z tym zrobić, moźna to usunąć czy się nie przejmować, bo sam wolę nie ingerować w rejestr. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Witam ponownie. Temat chyba juz przedawniony. Nie zagladalem tutaj, bo nie mialem zadej informacji o odpowiedzi na swojej skrzynce :( W kazdym badz razie przeskanowalem system jeszcze kilka razy i w koncu zrobilem format c: Poki co to wszystko jest OK. Jeszcze raz dzieki za pomoc!!
Tire, a moźesz powiedzieć po czym wnosisz, źe ja jak to stwierdziłeś "drwię z osób podających linki do narzędzi naprawczych" :?: :?: :?:
Nic tu nie jest zastanawiającego.
Sprawa jest bardzo prosta.Drwienie z osób podających linki do narzędzi naprawczych........jest conajmniej
lekkomyślne.
:?
Sprawa jest bardzo prosta.Drwienie z osób podających linki do narzędzi naprawczych........jest conajmniej
lekkomyślne.
:?
A nie jest to moźe coś w rodzaju "advertising" :?:
Miałem podobną sytuację do opisanej i była to najzwyklejsza reklama – ściema typu "Twój komp nie jest bezpieczny, kaźdy moźe...." i oczywiście podany link do aplikacji cudownie rozwiązującej ten problem.
Zastanawiać moźe jednak lokalizacja z jakiej została wyświetlona na strona C:windowssystem...
Miałem podobną sytuację do opisanej i była to najzwyklejsza reklama – ściema typu "Twój komp nie jest bezpieczny, kaźdy moźe...." i oczywiście podany link do aplikacji cudownie rozwiązującej ten problem.
Zastanawiać moźe jednak lokalizacja z jakiej została wyświetlona na strona C:windowssystem...
Alexa jest najzwyklejszym spyware.
Alexa nie daje źadnego komunikatu.........
Czyli.......dalej masz problem.
Powyźej ci pisałem,co masz zrobić.Widzę,źe nie zrobiłes tego.
No cóź,to twój PeCeT. 8)
No cóź,to twój PeCeT. 8)
Alexa jest najzwyklejszym spyware.
No cóź,to twój PeCeT. 8)
No cóź,to twój PeCeT. 8)
Dobra..juz chyba wszystko wiadomo. Pest Patrol znalazl jakiegos szpiega o nazwie Alexa, wiec go usunalem. Teraz tylko pytanie czy moj komputer jest bezpieczny :?: Mam nadzieje, ze tak i dzieki za pomoc :) Pozdrawiam :!:
Wlasnie potraktowalem system Stingerem, niestety zadnych rewelacji. Teraz sciagam Pest Patrola wiec dzis powinno juz byc wszystko jasne. Zobaczymy jakie beda efekty :|
Juź pisałem,na TrendMicro jest program dosowski m.inn.pod WinXP skanujący PC z pozycji wiersza poleceń.
Baaaaardzo skuteczny. 8)
Baaaaardzo skuteczny. 8)