Dziwny dźwięk w słuchawkach i problem z mikrofonem

Witam! Jakieś 3 miesiące temu kupiłem słuchawki z mikrofonem i do wczoraj wszystko było ok. A wczoraj kiedy próbowałem rozmawiać z kimś przez Skype, Windows live messenger a nawet przez gg to ta druga osoba nie słyszała tego co mówię do mikrofonu tylko wszystkie dźwięki jakie wydaje Windows albo muzykę jaka puszczałem na kompie. I słyszała to tak wyraźnie jakby grało u niej. Posprawdzałem wszystkie ustawienia i mikrofon nie jest wyciszony, nagrywanie jest ustawione na maksa. Zrobiłem test sprzętu i się okazuje, że kiedy coś chcę nagrać to są takie okropne zakłócenia w słuchawkach, że aż uszy bolą (jakieś piski trzaski i burczenia) tak że automatycznie nagrywanie spada do zera a i tak to słychać. Kiedy próbowałem nagrać w rejestratorze dźwięku to do mikrofonu trzeba krzyczeć żeby coś było słychać a w ustawieniach mikrofon jest na maksa. Moja karta dźwiękowa to Realtek ALC883 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller, słuchawki to Ibox. Aha, słuchawki podłączone z tyłu komputera, próbowałem podłączyć z przodu ale niczego nie poprawiło.

Odpowiedzi: 1

Pomogło pobranie nowej wersji sterownika do karty.
adam246
Dodano
03.12.2008 13:55:40
adam246
Dodano:
28.11.2008 00:06:36
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1