Dziwny Bios
Pewnie zaraz dostanę "opieprz",że piszę nie w tym dziale.Szukałem i nie mogłem nigdzie trafić,na coś podobnego.
Chcę wgrać nowy system,ale w biosie nie mam zakładki Adwaced Bios Features i nie wiem gdzie zmienić na napęd z CD Rom
Jeśli jest coś podobnego to Boot Menu ,a w tym:
IDE Hard Drive
ATAPI CD-ROM
Może ktoś z kolegów fachowców ma jakiś link do poradnika z tego rodzajem BIOS-u
Odpowiedzi: 1
W czym więc problem? Dajesz to Atapi CD-ROM jako first i po kłopocie.
P.S. Rzeczywiście nie ten dział
Strona 1 / 1
<p>Może nie stracisz cierpliwości, ale w tym Atapi , ja mam:</p><p>Disabled</p><p>HL-DT-ST GCE852OB</p><p>HL-DT-STDVD -ROM GDR8162B</p><p>Na mój kiepski rozum powinienem zazanaczyć :Hl-DT-ST GCE itd..bo w tym napędzie będzie płyta?Czy takPo instalacji trz</p><p>Po instalacji ,aby startował z dysku twardego trzeba zaznaczyć:IDE Hard Drive,a to wyżej zaznaczyć:Disabled?<br /></p><p>Z góry dzięki za pomoc,a może jest link gdzie jest opis(po polsku)tego rodzaju Biosu. </p>
<p><BLOCKQUOTE><div>Na mój kiepski rozum powinienem zazanaczyć :Hl-DT-ST GCE itd..bo w tym napędzie będzie płyta?Czy tak</div></BLOCKQUOTE></p><p>Zgadza się.</p><p><BLOCKQUOTE><div>Po instalacji ,aby startował z dysku twardego trzeba zaznaczyć:IDE Hard Drive,a to wyżej zaznaczyć:Disabled?</div></BLOCKQUOTE></p><p>Zapewne nie musisz wyłączyć bootowania z CD aby móc uruchomić system z dysku, ale zrób tak gdyż zaoszczędzisz parę sekund przy starcie komputera.</p>