dziwny alarm

Przy włączaniu kompa pojawia mi sie komunikat "CPU fan isn't running! Shoutdown now (Y/N)?" i speaker w kompie wyje jak alarm samochodowy. Jak nacisnę N to komp się dalej uruchamia normalnie. Temperatura procka byla 47 stopni, zalozylem na procka nowy, wiekszy cooler i spadła do 43 stopni ale speaker dalej wyje. Ilosci obrotów nie moge sprawdzić bo chyba moja płyta tego nie pokazuje (może to trzeba gdzieś włączyc?). Czy ktoś wie o co chodzi? System XP Prof SP2 Athlon 2200 płyta Kt3 ultra2

Odpowiedzi: 2

A czasem nie jest tak, że ... zasilanie wiatraka na CPU jest wpięte w inne - niż dedykowane - gniazdo i stąd BIOS nie rozpoznaje "kręcioły"?
Rebe
Dodano
22.12.2007 09:03:19
[quote=qufel]Ilosci obrotów nie moge sprawdzić bo chyba moja płyta tego nie pokazuje Czy ktoś wie o co chodzi? [/quote] Poszperaj w BIOS-ie, tam pewnikiem jest w sekcji PC Health Status czy jakoś takoś. Zobacz jakie tam są ustawienia i czy da się zablokować lub przestawić. Posta pewnie napisałeś w złym dziale i pewnie któryś [b]mod[/b] Ci przewalił do prawidłowego działu czyli tu :mryellow:
Ucho
Dodano
21.12.2007 22:58:59
qufel
Dodano:
21.12.2007 20:49:10
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1