Dziwne znaleziska programu SpyCatcher express.
Mam takie programy do wykrywania róźnych zagroźeń:włączona zapora systemu Windows XP, Avast Antivirus, Ad–Aware SE Professional, Microsoft AntiSpyware, Spybot–Search&Destroy i te programy niczego nie znajdują. Zainstalowałem program SpyCatcher express i ten po dokłanym skanowaniu znalazł 19 zagroźeń:
1–59qzgjq6.exe
2–a3usd.dll
3–adadix16.dll
4–adinst32.dll
5–aswboot.exe
6–BackFire 1.31
7–bittorrent–4.2.2.exe
8–butil.dll
9–cnmvs58.dll
10–coclassfast.dll
11–eDonkey
12–GaduGadu
13–ipdetect.exe
14–is–o9nlu.exe
15–mkcoin~1.dll
16–Remote Control Panel
17–Remote Snap Shot
18–SideFind
19–XPKey
Moje pytanie brzmi co tu jest prawdziwym zagroźeniem, a co pomyłką (GaduGadu został zakwalifikowany jako trojan, programu eDonkey nigdy nie instalowałem, ale jest wpis w rejestrze "ed2k"). Co o tym sądzicie ?
1–59qzgjq6.exe
2–a3usd.dll
3–adadix16.dll
4–adinst32.dll
5–aswboot.exe
6–BackFire 1.31
7–bittorrent–4.2.2.exe
8–butil.dll
9–cnmvs58.dll
10–coclassfast.dll
11–eDonkey
12–GaduGadu
13–ipdetect.exe
14–is–o9nlu.exe
15–mkcoin~1.dll
16–Remote Control Panel
17–Remote Snap Shot
18–SideFind
19–XPKey
Moje pytanie brzmi co tu jest prawdziwym zagroźeniem, a co pomyłką (GaduGadu został zakwalifikowany jako trojan, programu eDonkey nigdy nie instalowałem, ale jest wpis w rejestrze "ed2k"). Co o tym sądzicie ?
Odpowiedzi: 3
Na pewno jeszcze BackFire i Sidefind to syfy, reszty nie znam, a na razie nie mam czasu na googlanie. Tak w ogóle to jeśli masz jakiś problem, to zarzuć logiem z HijackThis.
A to:
1–59qzgjq6.exe
wygląda jak look2me.
1–59qzgjq6.exe
wygląda jak look2me.
Program ten słynie z fałszywych alarmów.Niektórzy nazywają go nawet deinstalatorem gadu–gadu.
Z tym źe oczywiście np. ta pozycja:
czyli generator kluczy windowsa, jak najbardziej moźe przemycać jakieś swiństwo.
Z tym źe oczywiście np. ta pozycja:
19–XPKey
czyli generator kluczy windowsa, jak najbardziej moźe przemycać jakieś swiństwo.
Strona 1 / 1