Dziwne zachowanie zasilacza o_O

Witam
Mam takie pytanie, chodzi mi o to czy po wylaczeniu komputera z poziomu windows'a mam prawo slyszec szumy w zasilaczu ?? Bo wlasnie juz przy drugim zasilaczu mi sie tak dzieje nie mam pojecia czemu , co moze byc tego przyczyna i czy to w ogole jest normalne ?? Zasilacz mam HuntKey'a 350 V.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

gdyby ktos mial podoby problem i szukal odpowiedzi to....

Cewki od zasilania +5V "graja". Co mozna zrobic – wylaczac zasilanie calkiem (np. jak pisales przez listwe), oddac na gwarancje i zaznaczyc, ze piszcza cewki i poprosic ewentualnie o zalanie ich klejem... tylko pewnie gowno Ci to da – dostaniesz nowy i bedzie mial ta sama wade. Najlepiej byloby to zrobic samemu, tylko, ze to dosc niebezpieczne... ja sie przyzwyczailem – odlaczam zasilanie. Przynajmniej komp nie ciagnie wtedy dodatkowo 10–20W (gdy jest wylaczony ale podpiety pod zasilanie).
Markos
Dodano
12.02.2006 12:04:13
nie jest wlasnie pewny czy to wina zasilacza bo mialem wczesniej tracer'a i bylo to samo :|
Markos
Dodano
25.01.2006 23:53:10
Moźe te Huntkeye tak mają, ma ktoś jeszcze taki zasilacz i moźe to potwierdzić?

Listwe zasilającą masz? Warto ją mieć, wyłączasz i po sprawie.
spiderko
Dodano
25.01.2006 23:47:19
Hmmmm bardziej mi to przypomina nie szum tylko jakby jakies syczenie , nie wiem jakby cos tam iskrzylo, tylko najciekawsze jest to ze to drugi zasilacz jest i nie wierze ze to jest wina zasilacza nie wiem czego to jest wina –– ktos sie zna na tych sprawach

dam jeszcze moze linka do tego niby dziwku – pierwszy raz sie z tym spotykam
http://www.toya.net.pl/~skynet/zasilacz.WAV
Markos
Dodano
25.01.2006 23:03:06
Niektóre zasilacze nie wyłanczają wentylatora zaraz po wyłączeniu komputera – czy to jest szum wentylatora?
spiderko
Dodano
25.01.2006 00:30:30
Markos
Dodano:
24.01.2006 23:55:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1