dziwne zachowanie xp
prawie codziennie moj xp dziwnie sie zachowuje , wiesza sie
a wyglada to tak
1) robi sie czarny ekran (monitor przechodzi w stan czuwania)
2) nie dziala klawiatura
3) jedyne restet ratuje cala sytuacje
i tak codziennie (prawie) raz, dwa razy
niezzaleznie czy gram w cos czy tez pracuje w office...
czy ktos wie czemu tak, moze ktos ma to samo i jakos zaradzil
pozdrawiam,
Wojtek
a wyglada to tak
1) robi sie czarny ekran (monitor przechodzi w stan czuwania)
2) nie dziala klawiatura
3) jedyne restet ratuje cala sytuacje
i tak codziennie (prawie) raz, dwa razy
niezzaleznie czy gram w cos czy tez pracuje w office...
czy ktos wie czemu tak, moze ktos ma to samo i jakos zaradzil
pozdrawiam,
Wojtek
Odpowiedzi: 20
ja bym powiedział źe to wirus ale przychodzi.Tak zawsze jest:D
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
Mnie sie jakos wirusy nie tykaja :)
Od niepamietnych czasow nie mialem wirusa, o ile wogole mialem... [no, moze kiedys jakiegos malego]...
Widac wirusy mnie nie lubia ;p
Od niepamietnych czasow nie mialem wirusa, o ile wogole mialem... [no, moze kiedys jakiegos malego]...
Widac wirusy mnie nie lubia ;p
Ja do virów nie miałem szczęścia .. Moim pierwszym wirusem na 98 by ł win95.CIH.1003.czarnobyl.. Jedyny program który go usuną był Uwaga uwaga ! mks na onecie !! drugim virusem był Bugbear i coś chyba dalej .. Ale wtedy niemogłem go usunać przez windowsa bo siedział na explorer.exe więc sobie sformatowałem dyska i tak przeszedłem na xp .. Tu sie działo !! Traveler_Jack.980.b taki virus mi zawitał .. =D Usunąłem go chyba the cleanerem .. +D na końcu zawitał mi Hybryd.1306 i go usunąłem NAV 2003 .. tylk oźe ten virus zainfekował pliki nortona i norton sam siebie usuną :cry: +D. Smieszne jest to źe z tego co czytałem o tych wirusach one nie powinny działać na windows xp w systemie NtfS. Jak narazie mam spokój z virami .. I niewiem jak na dłógo .. Ja i virusy jush chyba się polubiliśmy =D
krecik:Mrowiec:tire:Jak widać ludzie potrafią pod NTFS skanować z DOS,prócz ciebie...Zachęcam do lektury.
Zapewniam cie, ze NIE ma mozliwosci "zobaczenia" partycji FAT spod DOS'a (dobitny przypadek WIndows'y 9x).
Chyba chodziło ci o to źe nie ma moźliwości zobaczenia NTFS spod DOSa. Ale mylisz się. Zapewniam cię, źe jest taka moźliwość.
http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/11390.html
Poczytaj sobie.
Przyznaje racje. Ma sie to jednak nijak do MKS_vir for DOS.
Mrowiec:tire:Jak widać ludzie potrafią pod NTFS skanować z DOS,prócz ciebie...Zachęcam do lektury.
Zapewniam cie, ze NIE ma mozliwosci "zobaczenia" partycji FAT spod DOS'a (dobitny przypadek WIndows'y 9x).
Chyba chodziło ci o to źe nie ma moźliwości zobaczenia NTFS spod DOSa. Ale mylisz się. Zapewniam cię, źe jest taka moźliwość.
http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/11390.html
Poczytaj sobie.
Coś do tire: Nie polegaj zbytnio na Komputer świat bo dosyć często piszą tam bzdury. A te ich testy to juź wogóle jakieś przekręty (płytki cd – esperanza lepsza od verbatima :?:, nagrywarki – LG lepsze od teaca lub liteona :?: itd.)
Moderatorom proponuję, aby usuwali posty, które nie wnoszą nic do dyskusji (poza obraźaniem innych)
Jasne,ja tez pod DOS em sprawdzałem.
Jasne,ja tez pod DOS em sprawdzałem.
Mrowiec:tire:
–pobrać ze strony MkS_vir program MkS DOS
–utworzyć 2 dyskietki
–przeskanować dyski z poziomu gołego DOS i usunąć infekcję
ROTFL :lol:
Nie ma mozilowasci przeskanowania partycji sformatowanej w standardowym systemie plikow dla Winows XP (NTFS) z poziomu DOS.
Rada (tak jak prawie wszystkie inne, twoje) bezuzyteczna, bo kto w dzisiejszych czasach uzywa przestarzalego FAT?
Mrowiec,weź się zastanów,co i po co ty piszesz.Jestem pewien,źe twoje zaczepki są dowodem bezdennej głupoty i zacietrzewienia.
Niedawno facet,deklarowałeś,źe ignorujesz mnie.Więc niech tak zostanie,bo z zasrańcami nie mam zamiaru rozmawiać.
Jakiekolwiek rozwiązanie tematu jednak tobie nie przychodzi do łepetyny,a statystykę postów robisz jak zwykły LAMER.
Gdzie ktokolwiek tu wspominał o FAT i NTFS w tym topicu?? :!: :!:
Jak widać ludzie potrafią pod NTFS skanować z DOS,prócz ciebie...Zachęcam do lektury.
Rozumiem, ale spróbuj zainstalować operę. Moźesz być miło zaskoczony.
Te problemy mogą być spowodowane przez vira lub trojana. Spróbuj przeskanować kilkoma programami np: NAV, Panda i Mks (Tylko nie instaluj NAV i Pandy na raz)
Te problemy mogą być spowodowane przez vira lub trojana. Spróbuj przeskanować kilkoma programami np: NAV, Panda i Mks (Tylko nie instaluj NAV i Pandy na raz)
ale to nei chodzi o opere poprostu system mi sie wieszaaaa :–(
narazie mam 2000 ale nie jest oon ostatnio w moim typie :–((((
narazie mam 2000 ale nie jest oon ostatnio w moim typie :–((((
tire:
–pobrać ze strony MkS_vir program MkS DOS
–utworzyć 2 dyskietki
–przeskanować dyski z poziomu gołego DOS i usunąć infekcję
ROTFL :lol:
Nie ma mozilowasci przeskanowania partycji sformatowanej w standardowym systemie plikow dla Winows XP (NTFS) z poziomu DOS.
Rada (tak jak prawie wszystkie inne, twoje) bezuzyteczna, bo kto w dzisiejszych czasach uzywa przestarzalego FAT?
Zainstalować Operę :)
no to ja mam taki problem ze po zainstalowaniu windowsa XP i zakteceniu go tak jak na stronce www.winxp.com.pl zaczely robic cyrki :–( nigdy w czesniej nei mialem tego problemu otóź :
1. włanczam Internet eXplorer i mi wiesza sie | Staje sie przezroczysty i nic nie da sie zrobic |
2.Jak juz wejdzie to sie wyłancza :–( sam po jakims czasie
3.Jak wchodze do kolegi po sieci na kompa to wejde ale do katalogu udostepnionego juz nei wejde poniewaz wisi :–(
Czy ktos wie jak poradzic sobeiz tym problemem
Moj komp to :
Athlon 1.7 XP+
ECS K7S5A płyta główna
256 DDR 266 mhz
geForce 2 mx 100/200 32 mb
SB PCI
HDD 7200 IBM
1. włanczam Internet eXplorer i mi wiesza sie | Staje sie przezroczysty i nic nie da sie zrobic |
2.Jak juz wejdzie to sie wyłancza :–( sam po jakims czasie
3.Jak wchodze do kolegi po sieci na kompa to wejde ale do katalogu udostepnionego juz nei wejde poniewaz wisi :–(
Czy ktos wie jak poradzic sobeiz tym problemem
Moj komp to :
Athlon 1.7 XP+
ECS K7S5A płyta główna
256 DDR 266 mhz
geForce 2 mx 100/200 32 mb
SB PCI
HDD 7200 IBM
voytas:Procesor: x86 Family 6 Model 7 Stepping 0 AuthenticAMD ~1009 Mhz
No to chyba masz procka podkręconego.
Spróbuj ustawić standardową częstotliwość.
Zerknij do Panel sterowania –> Narzedzia administracyjne –> Podglad zdarzen. Zwroc tam uwage na inforamcje zawierajace czerwone kolka z iksem lub zolte trojkaty z wykrzyknikiem. Kolo nich powinny byc takze informacje posiadajace jako zrodlo – DrWatson. Odczytaj co wszedzie pisze – co powoduje bledy.voytas:no i znow zwis – czarny ekran itd.
Dziwna sprawa
Nie wiem czy jestes podłączony do sieci LAN.
Jeśli tak to odłącz kabel sieciowy i obserwuj co się dzieje.Osobiście sam tak zrobiłen gdy podejrzewałem źe kumpel zaserwował mi trojana.Okazało się źe gdy odłączyłem kabel wszelkie dziwne rzeczy typu:zrzut ekranu , dziwne komunikaty ........... poprzez konczenie na zawieszce kompa znikneły.
Co do NAV nie mam dobrej opinii.
Ja bym spróbował InoculateIT
Nie wiem czy jestes podłączony do sieci LAN.
Jeśli tak to odłącz kabel sieciowy i obserwuj co się dzieje.Osobiście sam tak zrobiłen gdy podejrzewałem źe kumpel zaserwował mi trojana.Okazało się źe gdy odłączyłem kabel wszelkie dziwne rzeczy typu:zrzut ekranu , dziwne komunikaty ........... poprzez konczenie na zawieszce kompa znikneły.
Co do NAV nie mam dobrej opinii.
Ja bym spróbował InoculateIT
Jeźeli nikt inny ci nie pomoźe,to ja powtarzam,problem jest godny szacunku.
Trzymaj się i ponów skaning z gołego DOS.
:?
Trzymaj się i ponów skaning z gołego DOS.
:?
no i znow zwis – czarny ekran itd. czyli to nie sprawka trojana :( chyba, ze NAV nie wykrywa bo mam jakiegos zupelnie nowego :)
ktos wyzej pytal sie o moj sprzet:
Płyta: ASUS A7V–133 ACPI BIOS Revision 1009, 2002–04–23
Procesor: x86 Family 6 Model 7 Stepping 0 AuthenticAMD ~1009 Mhz
Pamięć: 256 MB DIMM
Dyski: Western Dig. 40 GB i Samsung 40 GB
ktos wyzej pytal sie o moj sprzet:
Płyta: ASUS A7V–133 ACPI BIOS Revision 1009, 2002–04–23
Procesor: x86 Family 6 Model 7 Stepping 0 AuthenticAMD ~1009 Mhz
Pamięć: 256 MB DIMM
Dyski: Western Dig. 40 GB i Samsung 40 GB
Gratuluję :!:
Nooo....,Backdoor Trojan Horse,to juź niezły przeciwnik.Raczej godny szacunku.
8)
8)
Gratuluję :!:
8)
8)