dziwne zachowanie xp

prawie codziennie moj xp dziwnie sie zachowuje , wiesza sie
a wyglada to tak

1) robi sie czarny ekran (monitor przechodzi w stan czuwania)
2) nie dziala klawiatura
3) jedyne restet ratuje cala sytuacje

i tak codziennie (prawie) raz, dwa razy

niezzaleznie czy gram w cos czy tez pracuje w office...

czy ktos wie czemu tak, moze ktos ma to samo i jakos zaradzil

pozdrawiam,
Wojtek

Odpowiedzi: 20

ja bym powiedział źe to wirus ale przychodzi.Tak zawsze jest:D
Pozdrawiam :)
command
Dodano
25.06.2003 22:42:27
Mnie sie jakos wirusy nie tykaja :)
Od niepamietnych czasow nie mialem wirusa, o ile wogole mialem... [no, moze kiedys jakiegos malego]...
Widac wirusy mnie nie lubia ;p
matid
Dodano
18.06.2003 11:26:24
Ja do virów nie miałem szczęścia .. Moim pierwszym wirusem na 98 by ł win95.CIH.1003.czarnobyl.. Jedyny program który go usuną był Uwaga uwaga ! mks na onecie !! drugim virusem był Bugbear i coś chyba dalej .. Ale wtedy niemogłem go usunać przez windowsa bo siedział na explorer.exe więc sobie sformatowałem dyska i tak przeszedłem na xp .. Tu sie działo !! Traveler_Jack.980.b taki virus mi zawitał .. =D Usunąłem go chyba the cleanerem .. +D na końcu zawitał mi Hybryd.1306 i go usunąłem NAV 2003 .. tylk oźe ten virus zainfekował pliki nortona i norton sam siebie usuną :cry: +D. Smieszne jest to źe z tego co czytałem o tych wirusach one nie powinny działać na windows xp w systemie NtfS. Jak narazie mam spokój z virami .. I niewiem jak na dłógo .. Ja i virusy jush chyba się polubiliśmy =D
= F e n ! x =
Dodano
18.06.2003 01:00:31
krecik:
Mrowiec:
tire:
Jak widać ludzie potrafią pod NTFS skanować z DOS,prócz ciebie...Zachęcam do lektury.

Zapewniam cie, ze NIE ma mozliwosci "zobaczenia" partycji FAT spod DOS'a (dobitny przypadek WIndows'y 9x).

Chyba chodziło ci o to źe nie ma moźliwości zobaczenia NTFS spod DOSa. Ale mylisz się. Zapewniam cię, źe jest taka moźliwość.
http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/11390.html
Poczytaj sobie.

Przyznaje racje. Ma sie to jednak nijak do MKS_vir for DOS.
Mrowiec
Dodano
16.06.2003 01:14:06
Mrowiec:
tire:
Jak widać ludzie potrafią pod NTFS skanować z DOS,prócz ciebie...Zachęcam do lektury.

Zapewniam cie, ze NIE ma mozliwosci "zobaczenia" partycji FAT spod DOS'a (dobitny przypadek WIndows'y 9x).

Chyba chodziło ci o to źe nie ma moźliwości zobaczenia NTFS spod DOSa. Ale mylisz się. Zapewniam cię, źe jest taka moźliwość.
http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/11390.html
Poczytaj sobie.

Coś do tire: Nie polegaj zbytnio na Komputer świat bo dosyć często piszą tam bzdury. A te ich testy to juź wogóle jakieś przekręty (płytki cd – esperanza lepsza od verbatima :?:, nagrywarki – LG lepsze od teaca lub liteona :?: itd.)

Moderatorom proponuję, aby usuwali posty, które nie wnoszą nic do dyskusji (poza obraźaniem innych)
krecik
Dodano
16.06.2003 01:09:27
Jasne,ja tez pod DOS em sprawdzałem.
Pfitzer
Dodano
15.06.2003 20:51:47
Jasne,ja tez pod DOS em sprawdzałem.
Pfitzer
Dodano
15.06.2003 20:51:47
Mrowiec:
tire:

–pobrać ze strony MkS_vir program MkS DOS
–utworzyć 2 dyskietki
–przeskanować dyski z poziomu gołego DOS i usunąć infekcję

ROTFL :lol:
Nie ma mozilowasci przeskanowania partycji sformatowanej w standardowym systemie plikow dla Winows XP (NTFS) z poziomu DOS.
Rada (tak jak prawie wszystkie inne, twoje) bezuzyteczna, bo kto w dzisiejszych czasach uzywa przestarzalego FAT?

Mrowiec,weź się zastanów,co i po co ty piszesz.Jestem pewien,źe twoje zaczepki są dowodem bezdennej głupoty i zacietrzewienia.
Niedawno facet,deklarowałeś,źe ignorujesz mnie.Więc niech tak zostanie,bo z zasrańcami nie mam zamiaru rozmawiać.
Jakiekolwiek rozwiązanie tematu jednak tobie nie przychodzi do łepetyny,a statystykę postów robisz jak zwykły LAMER.
Gdzie ktokolwiek tu wspominał o FAT i NTFS w tym topicu?? :!: :!:

tire
Dodano
15.06.2003 20:01:13
Rozumiem, ale spróbuj zainstalować operę. Moźesz być miło zaskoczony.
Te problemy mogą być spowodowane przez vira lub trojana. Spróbuj przeskanować kilkoma programami np: NAV, Panda i Mks (Tylko nie instaluj NAV i Pandy na raz)
krecik
Dodano
15.06.2003 18:14:33
ale to nei chodzi o opere poprostu system mi sie wieszaaaa :–(

narazie mam 2000 ale nie jest oon ostatnio w moim typie :–((((
adi_xx3
Dodano
15.06.2003 14:01:28
tire:

–pobrać ze strony MkS_vir program MkS DOS
–utworzyć 2 dyskietki
–przeskanować dyski z poziomu gołego DOS i usunąć infekcję

ROTFL :lol:
Nie ma mozilowasci przeskanowania partycji sformatowanej w standardowym systemie plikow dla Winows XP (NTFS) z poziomu DOS.
Rada (tak jak prawie wszystkie inne, twoje) bezuzyteczna, bo kto w dzisiejszych czasach uzywa przestarzalego FAT?
Mrowiec
Dodano
15.06.2003 13:33:06
Zainstalować Operę :)
krecik
Dodano
15.06.2003 13:28:22
no to ja mam taki problem ze po zainstalowaniu windowsa XP i zakteceniu go tak jak na stronce www.winxp.com.pl zaczely robic cyrki :–( nigdy w czesniej nei mialem tego problemu otóź :
1. włanczam Internet eXplorer i mi wiesza sie | Staje sie przezroczysty i nic nie da sie zrobic |
2.Jak juz wejdzie to sie wyłancza :–( sam po jakims czasie
3.Jak wchodze do kolegi po sieci na kompa to wejde ale do katalogu udostepnionego juz nei wejde poniewaz wisi :–(

Czy ktos wie jak poradzic sobeiz tym problemem

Moj komp to :
Athlon 1.7 XP+
ECS K7S5A płyta główna
256 DDR 266 mhz
geForce 2 mx 100/200 32 mb
SB PCI
HDD 7200 IBM
adi_xx3
Dodano
15.06.2003 13:19:31
voytas:
Procesor: x86 Family 6 Model 7 Stepping 0 AuthenticAMD ~1009 Mhz

No to chyba masz procka podkręconego.
Spróbuj ustawić standardową częstotliwość.
krecik
Dodano
15.06.2003 12:27:38
voytas:
no i znow zwis – czarny ekran itd.
Zerknij do Panel sterowania –> Narzedzia administracyjne –> Podglad zdarzen. Zwroc tam uwage na inforamcje zawierajace czerwone kolka z iksem lub zolte trojkaty z wykrzyknikiem. Kolo nich powinny byc takze informacje posiadajace jako zrodlo – DrWatson. Odczytaj co wszedzie pisze – co powoduje bledy.
EL NINO
Dodano
14.06.2003 23:19:21
Dziwna sprawa

Nie wiem czy jestes podłączony do sieci LAN.
Jeśli tak to odłącz kabel sieciowy i obserwuj co się dzieje.Osobiście sam tak zrobiłen gdy podejrzewałem źe kumpel zaserwował mi trojana.Okazało się źe gdy odłączyłem kabel wszelkie dziwne rzeczy typu:zrzut ekranu , dziwne komunikaty ........... poprzez konczenie na zawieszce kompa znikneły.

Co do NAV nie mam dobrej opinii.
Ja bym spróbował InoculateIT
kylson
Dodano
14.06.2003 23:13:02
Jeźeli nikt inny ci nie pomoźe,to ja powtarzam,problem jest godny szacunku.
Trzymaj się i ponów skaning z gołego DOS.

:?
tire
Dodano
14.06.2003 22:45:36
no i znow zwis – czarny ekran itd. czyli to nie sprawka trojana :( chyba, ze NAV nie wykrywa bo mam jakiegos zupelnie nowego :)
ktos wyzej pytal sie o moj sprzet:
Płyta: ASUS A7V–133 ACPI BIOS Revision 1009, 2002–04–23
Procesor: x86 Family 6 Model 7 Stepping 0 AuthenticAMD ~1009 Mhz
Pamięć: 256 MB DIMM
Dyski: Western Dig. 40 GB i Samsung 40 GB
voytas
Dodano
14.06.2003 22:36:56
Gratuluję :!:
Nooo....,Backdoor Trojan Horse,to juź niezły przeciwnik.Raczej godny szacunku.

8)
tire
Dodano
14.06.2003 17:31:56
Gratuluję :!:
Nooo....,Backdoor Trojan Horse,to juź niezły przeciwnik.Raczej godny szacunku.

8)
tire
Dodano
14.06.2003 17:31:56
voytas
Dodano:
13.06.2003 18:17:22
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2