Dziwne zachowanie xp...
Witam!
Dzisiaj zainstalowalem winda xp z sp1.
Zaobserwowalem dziwne zachowanie, otoz komputer wysyla do sieci co pewien czas (1–2sek.) rowno 20 pakietow danych. Powiem szczerze nie mam pojecia co to moze byc...
Z internetem lacze sie przez chello.
Jezeli ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem prosze o rade.
Dzisiaj zainstalowalem winda xp z sp1.
Zaobserwowalem dziwne zachowanie, otoz komputer wysyla do sieci co pewien czas (1–2sek.) rowno 20 pakietow danych. Powiem szczerze nie mam pojecia co to moze byc...
Z internetem lacze sie przez chello.
Jezeli ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem prosze o rade.
Odpowiedzi: 5
miraz – mimo, ze sprawa się wyjasniła przeczytaj ten tekst:
http://infojama.pl/article.php?sid=1337
moźe bowiem ten "robak" to tylko zbieg okoliczności.
http://infojama.pl/article.php?sid=1337
moźe bowiem ten "robak" to tylko zbieg okoliczności.
do el nino:
owszem, ale ja mam jeden komputer podpiety do chello.
czasem oni (chello) mnie pinguja ale nie ma wiekszego sensu zeby moj komputer wysylal dane co 2 sekundy.
sytuacja sie wyjasnila i byla na tyle prozaiczna ze az wstyd sie przyznac :D, mianowicie robal...
tylko jak sie pojawil na czystym systemie, tego nie wiem :D
w kazdym razie dzieki, ze ktos w ogole raczyl sie zainteresowac mym losem
owszem, ale ja mam jeden komputer podpiety do chello.
czasem oni (chello) mnie pinguja ale nie ma wiekszego sensu zeby moj komputer wysylal dane co 2 sekundy.
sytuacja sie wyjasnila i byla na tyle prozaiczna ze az wstyd sie przyznac :D, mianowicie robal...
tylko jak sie pojawil na czystym systemie, tego nie wiem :D
w kazdym razie dzieki, ze ktos w ogole raczyl sie zainteresowac mym losem
Sluchaj sie Rebego, bo dobrze gada. Komp moze "sprawdzac" otoczenie sieciowe, komunikacje z serwerem, itd (tzw. nbsession). U mnie (podpiety do drugiego kompa) dioda blyska co mniej wiecej 5 sek.
System sprawdza czy lacze jest ustanowione, wysylajac komunikat raz, dostaje odpowiedz i wszystko jest ok. Natomiast u mnie trwa to juz 2 godziny i komputer rowno co pare sekund wysyla te swoje pakiety..., wiec to raczej nie jest to...
System sprawdza czy łacze jest ustanowione.
Strona 1 / 1