Dziwne zachowanie kompa
mam dziwny problem Jestem świeźo po formacie Zainstalowałem SP2 Posiadam WinXP pro. Zainstalowałem nowe stery do grafiki i do karty dźwiekowej i wszystkie programy mi potrzebne tak jak zawsze.Ale tereaz gdy korzystam z kompa to przerywa mi on poprostu włańczam muzyke i ona przerywa Obraz sie zacina i wogóle komp działa jakby na fazy!! :[
Prosze o pomoc bo to strzasznie irytujace
Prosze o pomoc bo to strzasznie irytujace
Odpowiedzi: 8
Wszystko "czuje" sie OK jak zawsze.
Teraz zauwaźyłem źe np jak chce wyłaczyć eMule to cały system sie wiesz :[ No i dalej muzyka przerywa i system działa na fazy
Pomóźcie :!: :!:
Teraz zauwaźyłem źe np jak chce wyłaczyć eMule to cały system sie wiesz :[ No i dalej muzyka przerywa i system działa na fazy
Pomóźcie :!: :!:
Jak wlanczam gre ktura pobiera za duzo procka tez tak mam. Wiec moze cos z prockiem nie tak. Tem. w normie :?: Dysk jak sie czuje . Nie gotuje sie :?: A karta graficzna i ramy dobrze sie maja :?:
Posiadam Procka 1,4Ghz Ram: 256 chyba na 333Mhz
Grafa: GeForce 4 Titanium–4200 AGP8x 64MB Płyta Główna: Soltek–72FRV
Grafa: GeForce 4 Titanium–4200 AGP8x 64MB Płyta Główna: Soltek–72FRV
Mógłbyś podać bardziej szegółowe dane jeźeli chodzi o sam komputer – wiesz podanie źe uźycie procesora wynosi nawet 95% nie świadczy o tym źe ten procesor ma 3GHz. Gdzieś było podane info źe wgranie SP2 zauwaźalnie zwalnia pracę komputera i taka systuacja moźe mieć miejsce w twoim wypadku. Moźe akurat twój komputer jest za wolny. Pozdrawiam.
W uruchom wydaj polecenie dxdiag,
przejdz do zakładek Ekran i dzwięk.
Tam znajdziesz opcje odpowiedzialne za aceleracje ( przyspieszenie ).
Krzys–as IMO Winap wykorzystuje dość duźy czas uźycia procesora.
Najprawdopodobniej dzieje się to wtedy gdy słuchasz muzyki i "robisz coś dodatkowego w systemie ".
Nie wiem jaki Winap.exe ma ustawiony priorytet, ale moźesz spróbować go zmniejszyć i zobaczyć co się będzie działo.
Pozatym czy takie objawy masz takźe gdy słuchasz muzyki za pomocą WMP ?
przejdz do zakładek Ekran i dzwięk.
Tam znajdziesz opcje odpowiedzialne za aceleracje ( przyspieszenie ).
Krzys–as IMO Winap wykorzystuje dość duźy czas uźycia procesora.
Najprawdopodobniej dzieje się to wtedy gdy słuchasz muzyki i "robisz coś dodatkowego w systemie ".
Nie wiem jaki Winap.exe ma ustawiony priorytet, ale moźesz spróbować go zmniejszyć i zobaczyć co się będzie działo.
Pozatym czy takie objawy masz takźe gdy słuchasz muzyki za pomocą WMP ?
Tak sie sprawa przedstawia:
A sterowniki do obsługi chipsetu płyty wgrane?
–Tak jak zawsze wszystko wgrane
A w DX–ach sprawdzone opcje akceleracji sprzetowej?
–Nie wiem zabardzo gdzie tego szukać :oops:
Stan uźycia Procesora w Menadzeru zadań Windows pokazuje:od 36%–100% i te 100% wyskakuje dość często np.:gdy przełańczam okna w Windowsie (np.:teraz patrze na Mój KOmputer a zaraz na Winampa)To wtedy uźycie procesora nie spadam poniźęj 95% i komp wpada w zatrzymanie jak stoi i nic nie robie to Uźycie procka ok 35%
Jak się przedstawiają wolne zasoby Ram ?
Pam.zadeklar.:293660K/632852K
Prosze o szybką odpowiedz :cry:
–Tak jak zawsze wszystko wgrane
–Nie wiem zabardzo gdzie tego szukać :oops:
Stan uźycia Procesora w Menadzeru zadań Windows pokazuje:od 36%–100% i te 100% wyskakuje dość często np.:gdy przełańczam okna w Windowsie (np.:teraz patrze na Mój KOmputer a zaraz na Winampa)To wtedy uźycie procesora nie spadam poniźęj 95% i komp wpada w zatrzymanie jak stoi i nic nie robie to Uźycie procka ok 35%
Pam.zadeklar.:293660K/632852K
Prosze o szybką odpowiedz :cry:
Sprawdzałeś stan wykorzystania czasu CPU,
Poza zadaniem pytań odpowiedzi bardziej konkretnej się nie spodziewaj – chyba źe ktoś we wróźkę będzie się chciał bawić, a i w dodatku zdolności prekognicyjne wykazać zdoła.
Poza zadaniem pytań odpowiedzi bardziej konkretnej się nie spodziewaj – chyba źe ktoś we wróźkę będzie się chciał bawić, a i w dodatku zdolności prekognicyjne wykazać zdoła.
Strona 1 / 1