Dziwne zachowanie klawiatury :/
Witam!
Wczoraj miałem otwarte okno, a koło niego monitor. Po pewnym czasie wiatr zawiał, i dziwnym trafem okno zepchnęło monitor z parapetu na klawiaturę leźącą na biurku a potem na podłogę (uff..). Monitorowi nic się nie stało poza tym, źe przycisk "power" wcisnął się na amen... Za to ucierpiała klawiatura, po której nawet nie widać tego co się stało. Po włączeniu kompa mrugają na niej diody od Num– i Scroll–locka a bios nie wykrywa klawiatury. Myślałem, źe to wina wtyczki od klawy, bo troche się uszkodziła, ale po wymianie na inną dalej jest to samo. Po elektronice w śrotku takźe nic nie widać.
Co się z tym mogło stać?
Wczoraj miałem otwarte okno, a koło niego monitor. Po pewnym czasie wiatr zawiał, i dziwnym trafem okno zepchnęło monitor z parapetu na klawiaturę leźącą na biurku a potem na podłogę (uff..). Monitorowi nic się nie stało poza tym, źe przycisk "power" wcisnął się na amen... Za to ucierpiała klawiatura, po której nawet nie widać tego co się stało. Po włączeniu kompa mrugają na niej diody od Num– i Scroll–locka a bios nie wykrywa klawiatury. Myślałem, źe to wina wtyczki od klawy, bo troche się uszkodziła, ale po wymianie na inną dalej jest to samo. Po elektronice w śrotku takźe nic nie widać.
Co się z tym mogło stać?
Odpowiedzi: 8
Spoko, tylko źe nie zanosiło się na to, zeby spadł(parapet jest szeroki), poprostu był duźy przeciąg...nie waźne
nie potrzebuję nowego kompa (athlon xp 1700+)
TEMAT ZAMKNIĘTY
nie potrzebuję nowego kompa (athlon xp 1700+)
TEMAT ZAMKNIĘTY
Kup sobie klawiaturkę przewodową najlepiej srebrną z czarnymi przyciskami za około 80zł i jakiegoś kompa z rozsądnymi parametrami za około 3000zł( no moźe być teź za 2000zł) I NIGDY NIE STAWIAJ MONITORA NA PARAPECIE ANI NA MIEJSCU Z KTÓTEGO MOŻE ON SPAŚĆ!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Idź do najbliźszego hipermarketu (większego) i kup najzwyklejszą klawiaturę (ok. 10zł).
Więc kup klawiaturę za 6–8 zł i po sprawie...
taa...jasne. Mam kupić klawke za 100 do kompa z Pentium 100? Nigdy w źyciu.
Rozkręciłem klawiaturke, odłączyłem nawet folię od układu elektronicznego i nic ;/
Rozkręciłem klawiaturke, odłączyłem nawet folię od układu elektronicznego i nic ;/
Tak najlepiej kup nowa klawiatury te do 100 zl sa bardzoooo dobre i fajne :]
Kup nową, jeźeli starej niedoprowadzisz do stanu uźywalności. Dbaj lepiej o sprzęt... :wink:
Płytka z elektroniką mogła ucierpieć.
Albo folia dotyka kilku klawiszy.
Rozkręć sprawdź.
Albo folia dotyka kilku klawiszy.
Rozkręć sprawdź.
Strona 1 / 1