Dziwne zachowanie grafiki pomocy
Mam taki problem w durzych rozdzelczosciach np 1280–1024 na monitorze pojawiaja sie dziwne paski jakby zakłucenia.Jak by tego było malo to w nirzszych rozdzelczosciach tagrze zaczelo sie to pojawiac ale wtedy tylko gdy szybkosc odswierzania jest na maxa.Niedawno podkrecalem moja karte morze to od tegomMam Geforca MSI FX5600 .Mam nadzeje ze to nie monitor aha dodam monitor mam LCD ale do tej pory było dobrze.Czy istnieje jakis program do sprawdzenia pamieci na karcie grafiki.Prosze pomocy!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :(
Odpowiedzi: 7
Spalić karte moźna łatwo – uwierz mi, wiem coś o tym. :twisted:
Ehh watpie w to. Ja mam GF 4TI 4200 128MB co prawda karta jest od Gainward (czyli typowo pod O/C) Ale pamieci mam na 249 a jak dalem na 300 i wiecej to nic dopiero przy 500 zaczyna swirowac. Moja karta ma co prawda dosc dobre chlodzenie. Ale "uwalic" karte jest trudnawo :]
Co do pamieci to calkiem mozliwe ze je usmarzyłem mam MSI FX5600 pamieci tam byly taktowane na 500mhz
a ja znich wyciagnelem 600mhz i to bez zadnych radiatorow.
a ja znich wyciagnelem 600mhz i to bez zadnych radiatorow.
...a jeśli nie znikną to znaczy źe usmaźyłeś pamięci.
Serwis ci pozostaje.
Serwis ci pozostaje.
Po pierwsze to nie naleźy z rozdzielczością i odświeźaniem kombinować przy LCD – opinny być ustawione w katich wartościach, jakie producent zaleca.
Po drugie zaś – jakoś wyobraźnia mi szwankuje i nie bardzo mogę sobie te błedy wyobrazić, ale jeźlei, jak sam napisąłeś, podkręciłeś kartę na maksa to moze warto ciut zmniejszyć taktowanie i GPU i pamieci i zobaczyć czy błedy nie znikną.
Po drugie zaś – jakoś wyobraźnia mi szwankuje i nie bardzo mogę sobie te błedy wyobrazić, ale jeźlei, jak sam napisąłeś, podkręciłeś kartę na maksa to moze warto ciut zmniejszyć taktowanie i GPU i pamieci i zobaczyć czy błedy nie znikną.
Ze sterownikami juz prubowalem odintalowywalem a wychodzilo to tylko z tego ze ten problem dzal mi sie w innych rozdzelczosciach.
Spróbuj odinstalować sterowniki Nvidii a resztki usunąć jakimś Driver Cleanerem. Następnie ponownie zainstaluj sterowniki.
Strona 1 / 1