Dziwne "plamki"na na ekrani monitora :(

Monitor LG typu F700P kupiłem sobie półtora roku temu i dopiero niedawno zauważyłem dziwne plamki
wyglądają na tłuszcz jeśli się bardzie przyjżec przy wyłączonym monitorze że coś odleciało jakaś farba ochronna, na początku myślałem że to zabrudzenie, specjalnie kupiłem piankę do czyszczenia, i tak nic nie dało a po jakimś czasie przybyło tego czegoś, po zatym nie stosowałem żadnych środków chemicznych do czyszczenia tylko szmatkę z wodą > Wydaje mi się że kruszy się warstwa ochronna „szkła”, Czy ta warstwa która zchodzi jest ważna..,kurcze dodatkowo zgubił mi się rachunek potwierdzenia zakupu, mam tylko gwarancje, jak się wam wydaje czy mogę się starać o naprawę w imieniu gwarancji bez zbędnych kosztów bo drugiej strony wyglądać to może ze sam dętego doprowadziłem stosując silne środki chemiczne czy coś w tym stylu.

Odpowiedzi: 1

Ja bym się udał czym prędzej do sklepu w którym nabyłeś monitor. Może gwarancja obejmie i tę wadę.

PS.
Trzymałeś monitor w warunkach dla niego odpowiednich?? Tj. temperatura, wilgotność etc.
damiancore
Dodano
20.05.2006 13:03:00
  • Ukey 20.05.2006 13:58:41

Tez mam ten monitor. Jak go kupilem mialem cos naklejone i tez tak mi sie zrobilo. Zerwalem taka jakby folie czy cos w tym stylu i bylo juz ok. A mam monitor od 2 lat. Jesli masz gware to bez rachunku czasami da sie dogadac ze sprzedawca

• Nicko 22.05.2006 20:16:39

Zapytałem sie emailem polskiego dystrybutora LG i okazało sie że mam uszkodzono powłoke "antyrefleksyjna" czy to poważne?

• spiderko 23.05.2006 05:13:59

Efekt wizualny tylko psuje.

Nicko
Dodano:
20.05.2006 02:29:30
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1