dziwne powitanie w XP

Hej! dopiero dzisiaj zainstalowałem sobie win Xp poraz pierwszy. Przed wejściem do systemu pojawia się powitanie "Zapraszamy" naciskam wszystko i system nie wchodzi, ale gdy naciskam ALT+CTRL+DEL to wtedy dopiero wchodzi. Jak to usunąć ?? aha i mam jeszcze mnóstwo błędów typu, za mało pamięci, wogóle to programy same się zamykają.

Odpowiedzi: 8

Roman22:
aha i mam jeszcze mnóstwo błędów typu, za mało pamięci, wogóle to programy same się zamykają.

Ustaw większy rozmiar pliku pamięci wirtualnej. A najlepiej to niestety dokup kość RAM–u. 128 Mb to trochę mało dla XP.
A skanowanie antywirem jednym z wielu dostępnych było ? Powyłączaj zbędne usługi systemowe oraz ilość programów w autostarcie ogranicz do minimum.
WindA
Dodano
08.09.2004 03:31:31
Ale chyba ma hasło no system Windows!
dymeq
Dodano
07.09.2004 17:23:59
t@dzik:
el nino chlopcze drogi nie chce tego sprzetu kupic ale mnie ciekawi co innego moze sie domyslisz o co chodzi
tadziu kochany, wlasnie chcialem sie od Ciebie dowiedziec co Cie tak ciekawi w sprzecie Romeczka. Przeciez gdybym sie domyslal, nie pytalbym o to :wink: .
Czepiac sie ? A nigdy w zyciu !
Poradzic cos ? Przeciez juz napisalem co wiem :wink: .

P.S. Ale, ale. Admin jest nie po to by doradzac. Jest po to, zeby komus banana wreczyc :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
28.08.2004 23:24:47
el nino chlopcze drogi nie chce tego sprzetu kupic ale mnie ciekawi co innego moze sie domyslisz o co chodzi chyba ze lubisz sie czepiac zamiast poradzic jak usunac problem bo w koncu po to jestes adfnim
t@dzik
Dodano
28.08.2004 22:40:46
Roman22:
Mam zamiar sformatować wszystko
Chyba zartujesz ?
Nie pamietam czy to w XP, ale wchodzisz przez Panel sterowania do Uzytkownikow i gdzies tam jest do odznaczenia oczekiwanie na nacisniecie ctrl+alt+del.
Natomiast jesli nie, to w rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
wpis: DisableCAD (REG_DWORD)
wartosc: 1

t@dzik, po co Ci wiadomosci o sprzecie ? Chcesz kupic ? :wink:
EL NINO
Dodano
28.08.2004 20:16:32
Roman22:
Przed wejściem do systemu pojawia się powitanie "Zapraszamy" naciskam wszystko i system nie wchodzi, ale gdy naciskam ALT+CTRL+DEL to wtedy dopiero wchodzi

Zakładałeś jakieś konta podczas stawiania Windowsa ??
O usuwaniu ekranu powitalnego bylo na porum przejrzyj archiwum
Bobi
Dodano
28.08.2004 20:06:34
Intel 4 1400 mhz, 40 gb, 128 mb ram. Mam zamiar sformatować wszystko i zrobić od nowa partycje.
Roman22
Dodano
28.08.2004 19:23:53
napisz cos wiecej o swoim sprzecie jakim dysponujesz
t@dzik
Dodano
28.08.2004 18:51:28
Roman22
Dodano:
28.08.2004 17:42:23
Komentarzy:
8