Dziwne jazdy z karta graf. :F

Ludzie pomocy!

ZAinstalowalem sobie nowa karte(z ATI na nvidia). Jak probuje uruchomic jaka kolwiek gre (poza saperem, pasjansem etc.:]) dostaje dziwy komunikatVisual C++ cos tam...
Zformatowalem dysk, zainstalowalem nowy system, wyczyscilem resztki jakis innych driverow Driver cleanerem, zainstalowalem jakis "VisualBasic runtime6.0 SP5 cos tam cos tam" ze strony Bill'a ;)
i nadal jest jedna wielka (_Y_) zbita.
(a i jesczcze przeskanowalem dysk na wszelkie mozliwe soposoby[norton av,adaware,spybot,f–secure,Bitdefender]i jest czysciutko jak u mnie w kuchni =])

Jesli ktos wie co z tym zrobic to normalnie chyba sie posram z radosci :]
Blagam pomocy![/url]

Odpowiedzi: 8

Problem rozwiazal sie sam, zmienilem karte i juz ^^
o0
Dodano
07.11.2004 20:27:35
Podaj dokładną konfiguracje kompa.

Zrób dokładną czystke po sterach i programach karty,zobacz czy nie zostały stery i programy z ATI – uruchom na systemowych sterach.
Jak zrobić masz tu:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Odinstaluj gry i programy które wyświetlają komunikat.

Z uruchom komenda sfc /scannow

Wgraj najnowsze sterowniki do płyty głównej.

Zrób porządny scan kompa na szkodniki.

Wgraj teraz jeszcze raz tą biblioteke.

Wgraj stery w wersji 56.72 i directX 9.0b

Wgraj gry i programy i sprawdz.

Zrób dokładnie po kolei jak pisze.

Jak nic to trzeba sformatować partycje systemową wgrać świeźy system z innej płyty XP jak dalej nic podmienić karte grafiki i sprawdzić.

Jeśli to nie zadziała to nie wiem co jest.
JNJN
Dodano
25.10.2004 11:44:35
a jaka to dokładnie karta??? Ściagnij nowe sterowniki, jak nowe nie działaja, to ściagnij starsze i sprawdź, zainstaluj z cd i teź sprawdź... masz directx 9??

Kumpel kiedyś miał coś podobnego jak instalował dołaczone sterowniki do płyty głownej, jak ich nie instalował, to wszystko było spox, ale to było w epoce celeron266 :/
Renilps
Dodano
25.10.2004 00:18:35
JN zrobilem wszystko tak jak napisales, ale nic nie pomoglo(ta sama kolejnosc itd.)

A sterowniki do AGP nie pomogly :[
o0
Dodano
24.10.2004 23:14:05
Zainstaluj sterowniki do AGP, znajdują sie na cd dołaczonym do płytygłównej, to najczęściej rozwiązuje problem :–)

......
moźe pomoźe :P
Renilps
Dodano
24.10.2004 10:58:38
Jaka to karta GF, jak instalowałeś nowy system to podejrzewam źe trzeba zamienić karte na innego GF i sprawdzić, albo karty GF nie lubią się z twoją płytą główną.

Dobrze posprzątaj.
Spróbuj zmienić na sterownik 56.72,pamiętaj o prawidłowej instalacji nowych sterów i sterach do płyty głównej.

Sprawdz karte na sterach systemowych – czy będzie komunikat

Po wgraniu tej biblioteki problem powinien zniknąć.

Pamiętaj źe po wgraniu tej biblioteki naleźy odinstalować i ponownie zainstalować programy lub gry które wyświetlają komunikat.

Problem omówiłem Ci na dobrychprogramach.
JNJN
Dodano
22.10.2004 20:54:14
nie wiem co zainstalowalem, ktos mi kazal to zainstalowac wiec to zainstalowalem :]

Mam msvcp60.dll to dobrze czy zle?
o0
Dodano
22.10.2004 20:40:07
sprawdz czy masz plik msvcp60.dll (albo 50, 70, 71) w katalogu system32.
To co zainstalowales (visual basic runtime) to sa biblioteki do Visual Basica 6.0.
bmalz
Dodano
22.10.2004 20:36:16
o0
Dodano:
22.10.2004 19:21:20
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1