Dziwna sprawa z LANem

Zrobilismy se z kumplem mini siec – dwa kompy polaczone kablem sieciowym (przez karty sieciowe ofcozz). I przez jakis czas bylo dobrze :)) Ja postanowilem zalozyc sobie stale lacze dostarczone przez telewizje kablowa. I wtedy zaczely sie klopoty z nasz siecia. Nie bylo widac udostepnionych folderow, wszystko bardzo wolno chodzilo, nie dzialal komunikator LANChat. Sprawe w miare zalatwil format dysku kumpla i mojego, LANChata tez sie udalo naprawic ale klops jest z polaczeniem z internetem u kumpla. Lebek ma modem i Pakiet 15 z TPSA i kiedy on siedzi na necie a ja w danej chwili wlacze kompa to u niego zrywa polaczenie. Czym to moze byc spowodowane ??

Odpowiedzi: 4

na sam początek konfiguracja sieci w domu lub małej firmie ,kaźdy musi korzystać ze swojego internetu "ten komputer łączy się z internetem bezpośrednio" i na twojim i na kumpla.
Twój problem to zpewnością online które roz pie... połączenie sieciowe kumpla ,a tak wogule zawszw przydaje się sprecyzowanie konfiguracji sieci i nadanie jej pewnych ograniczeń
Anonymous
Dodano
14.04.2004 02:00:11
Tzn. sa ustawienia domyslne XP, nic tam nie grzebalismy.
Pewnie pozostaje tylko odlaczenie kabla :D
TuneR
Dodano
06.04.2004 16:11:44
Moze to byc spowodowane kijowymi ustawieniami sieci w Waszych komputerach.
EL NINO
Dodano
06.04.2004 14:19:27
Czyli nikt sie z czyms takim nigdy nie spotkal ??
Na obydwu kompach jest Win XP z SP1.
TuneR
Dodano
06.04.2004 11:56:36
TuneR
Dodano:
05.04.2004 14:44:03
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1