dziura w GG ? & Neostrada

Zacznę od tego źe jestem lamerem, co pewnie będzie rzutowaćna treśćtego listu :) ale ostro mam zamiar z tym stanem niewiedzy walczyć. Ostatnio ktoś po uzyskaniu odemnie nr Gadu Gadu zagroził mi włamaniem, twierdził źe moźe monitorować moje dziełania w sytemi i na dowód powiedział mi jaki dynamiczny IP przydzieliła mi Neostrada. Czy ktoś wie jak/czym gość to zrobił ? Czy jest jakaś dziura w GG czy to kwestja konfiguracji X'Pka ? Czy rzeczywiście coś mi grozi, przejęcie kompa kasowanie danych ? Mam SP2, najnowsze GG, regularnie odwiedzam Windows Update i w systemowym firewallu zablokowałem port, który był oznaczony jako GG. Czy ktoś mógłby mnie poinformować odnośnie przytoczonej wyźej sytuacji ? Im bardziej wyczerpująco, tym moja wdzięczność większa. Dzięki.

Odpowiedzi: 7

Jak znasz kolesia to postrasz go ze zglosisz przypadki nekania Ciebie do abuse.
wins
Dodano
02.01.2005 21:58:33
hehe nie ma sie czego bac 8) gosc pewnie bedzie chcial sie wbic do ciebie jakims prosiakiem albo cafeini :P jezeli nie obierzesz od niego zadnego pliku raczej ci nic nie grozi. Ale najlepiej sciagnij jakiegos lepszego firewala np Outposta, zonealarm itd.
RzEmIeN
Dodano
02.01.2005 21:52:37
Kilka słów w tej samej sprawie. 1) Zablokowanie portu w systemowym firewallu ( a właściwie usunięcie wpisu oznaczonego jako GG z listy wyjątków – co jak mi się wydaje jest zablokowaniem określonego portu (jak się mylę to niech mnie ktoś skarci i porawi ) ) wcale nie wpłynęło na działanie GG :D i nie pytajcie mnie dlaczego.
2) Mam juź PowerGG i faktycznie moźna podejrzeć czyjeś IP, ale w opisywanej przeze mnie sytuacji było coś jeszcze, po tym jak koleś podał mi moje IP a ja się wystraszyłem, rozłączyłem siez siecią, usunąłem w firewallu wyjątek dla GG, połączyłem się ponownie a gość (mój intruz, na razie jeszcze nie oprawca :) ) moje działania skwitował : "Widzę źe się zabezpieczasz, ale źadne firewalle ci nie pomogą"....
doktorJan
Dodano
02.01.2005 20:26:59
lol?? you are lol? is the easy hack ^^
lol? jestes lol? to prosty tric ^^ tez tak moge naiwaniakow straszyc (bez urazy) kolo ma power gg czy moze inny komunikator podlegajacy pod gg ... powie ci twoje ip i twoj system spytaj go jaki masz dysk i ile partyci jak odpowie dobrze to napisz to ci zalatam ta (nie istniejaca) dziure ... zablokuj go poprostu jako zablokowany nie ma do ciebie polaczenia wiedz nie moze do ciebie pisac wysylac plikow itd.. BLOCK i tyle :P podaj mi jego nr gg to mu dupe przekopie PA :D
My_Day
Dodano
31.12.2004 17:54:16
Najlepiej zainstaluj z firewali sobie Zone Alarm lub Outpost wtedy będziesz bezpieczniejszy bo systemowy gówno daję.
SoWiK
Dodano
30.12.2004 13:22:21
Podgląd adresu IP nie jest problemem, wystarczy mieć Power GG. Jest tam kilka przydatnych wtyczek takich jak np. inwigilator

doktorJan napisał:
w systemowym firewallu zablokowałem port, który był oznaczony jako GG

Rozumiem, źe juź nie masz GG (po zblokowaniu portu GG nie bedzie działało).
Proponuje zmiane firewalla na inny niź systemowy!!!
Sadek
Dodano
30.12.2004 08:15:42
doktorJan:
Zacznę od tego źe jestem lamerem, co pewnie będzie rzutowaćna treśćtego listu :) ale ostro mam zamiar z tym stanem niewiedzy walczyć.

Kazdy kiedys zaczynal
doktorJan:
Ostatnio ktoś po uzyskaniu odemnie nr Gadu Gadu zagroził mi włamaniem, twierdził źe moźe monitorować moje dziełania w sytemi i na dowód powiedział mi jaki dynamiczny IP przydzieliła mi Neostrada.

Tzn jak dobrze rozumuje ta osoba ma Cie na liscie kontaktow :?:
doktorJan:
Czy ktoś wie jak/czym gość to zrobił ?

Jesli odpowiedz na powyzsze bedzie twierdzaca to zrobil to inwigilatorem.
wins
Dodano
30.12.2004 01:35:25
doktorJan
Dodano:
30.12.2004 00:27:27
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1