Dzisiejszy WU

Zrobiłem dzisiaj Windows Update.
Ściągnąłem aktualizacje krytycze :
1. jakaś tam poprawka zabezpieczeń windowsa
2. narzędzie do szukania sasera, blastera itp (KB 890830)
Moje pytanie dotyczy tej drugiej poprawki : co to za narzędzie, gdzie je znaleźć, jak uruchomić ?????
Przejrzałem trochę kompa i nie mogę tego narzędzia znaleźć (czy to jakiś programik, czy jest moźe skompresowany , gdzie po ściągnięciu WU mi go wrzuciło ????)
Macie jakieś pomysły ?

Odpowiedzi: 8

Wróć do linka z jamy i doczytaj :P
Rebe
Dodano
12.01.2005 12:59:13
Tak tak doszedłem do tego. Dzięki.
A co z moimi pytaniami?
tomery
Dodano
12.01.2005 12:51:54
Bobi_robert:
Najpierw cmd a pozniej systeminfo

A szerzej:
systeminfo jest jednym z poleceń "wiersza polecenia" – albo iwęc uruchamiasz najpierw wiersz polecenia wybierając go z menu akcesoriów, albo tak jak to w cytacie poprzez cmd wpisane w uruchom.
Rebe
Dodano
12.01.2005 12:48:41
Najpierw cmd a pozniej systeminfo
Bobi
Dodano
12.01.2005 12:30:53
Pobierałem przez ręczne wejście na WU.
Zassałem obie poprawki – mam to w historii aktualizacji.
Co ciekawe w dodaj/usuń programy mam tę drugą dzisiejszą poprawkę a narzędzia na sasera itp. nie ma.
Rebe to narzędzie mam i podziałało sobie ono. Znalazłem w windows/debug raporcik.
Pytanie teraz jest takie: jak sobie "ręcznie" moźna uruchamiać to narzędzie ????
Dzięki za pomoc.
A tak przy okazji, daję "start/uruchom/systeminfo" pokazuje się okienko (czarne takie jak dos–owskie) na ułamek sekundy z informacją "wczytuję coś tam...." i znika mi ono bez moźliwości przejrzenia raportu. Dlaczego tak jest ???????
tomery
Dodano
12.01.2005 12:29:49
Sprawdź w historii aktualizacji na WU czy jest pobrana ta poprawka – jeźlei tak to widać w czystym systemie jej dzialanie objawia się .... brakiem działania.
Nie wiem jak pobierałeś, ale jeźlei nie automatycznie,a poprzez wejście na WU to nal iście była tylko jedna poprawka do zaznaczenia, zaś pobierane były dwie – tak z listy, oraz to "narźędzie sprawdzające".
Rebe
Dodano
12.01.2005 12:19:29
Na Rebe moźna liczyć zawsze i wszędzie. Żeby jeszcze nie był taki tajemniczy i oszczędny w słowach.
Poczytałem i nic.
Nie prosił mnie o źadne zarejestrowanie, sam się nie uruchomił, nie wyświetlił źadnego komunikatu po sprawdzeniu.
Ah ten Rebe – czasami jak mu się chce to nawet łopatologicznie potrafi wyjaśnić.
tomery
Dodano
12.01.2005 12:14:57
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=49953 – trochę rozwaźań na ten temat.
Rebe
Dodano
12.01.2005 11:49:18
tomery
Dodano:
12.01.2005 11:38:21
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1