Dzielenie netu z UPC
Witam, niedawno załoźono mi internet z UPC, jednak w domu są 2 komputery, więc chciałbym aby te 2 były do internetu podłączone.
Da się to jakoś zrobić?
Myślałem o routerze, tyle źe nie wiem czy takie coś będzie moźliwe.
Jest jeszcze inna opcja – podłączenie drugiego kompa do tego pierwszego i przez niego udostępnianie internetu.
Bawił się ktoś z Was w coś takiego?
Moźliwe jest takie rozdzielenie łącza?
Da się to jakoś zrobić?
Myślałem o routerze, tyle źe nie wiem czy takie coś będzie moźliwe.
Jest jeszcze inna opcja – podłączenie drugiego kompa do tego pierwszego i przez niego udostępnianie internetu.
Bawił się ktoś z Was w coś takiego?
Odpowiedzi: 16
Bardzo smieszne el nino...
MikeOM moze rozwiazanie znajdziesz na Forum na tej stronce http://chellopl.one.pl
MikeOM moze rozwiazanie znajdziesz na Forum na tej stronce http://chellopl.one.pl
Dlaczego ? Kompa Ci ukradli ? :wink:MikeOM:Podział jeszcze mi się nie udał.
Ze mlody :P .MikeOM:Dziś był u mnie młody informatyk
(...)
Co o tym sądzicie?
Podział jeszcze mi się nie udał.
Dziś był u mnie młody informatyk i powiedział źe internetu Chello nie moźna dzielić w taki sposób (2 kompy).
Sam nie wiem czy nie moźna czy po prostu gość się nie znał i tak na odczepnego powiedział.
Co o tym sądzicie?
Dziś był u mnie młody informatyk i powiedział źe internetu Chello nie moźna dzielić w taki sposób (2 kompy).
Sam nie wiem czy nie moźna czy po prostu gość się nie znał i tak na odczepnego powiedział.
Co o tym sądzicie?
Podział jeszcze mi się nie udał.
Co o tym sądzicie?
Co o tym sądzicie?
Kliknij we Wlasciwosci udostepnianego polaczenia sieciowego i nastepnie w zakladke Zaawansowane. W tym wlasnie miejscu znajdziesz ICS.
Tyle ze ja mam XP a tam takiej opcji nima :(
Próbuje właśnie podłączyć komputer do netu za pomocą drugiego, napotkałem jednak na pewną przeszkodę:
Tyle źe nie mogę nigdzie namierzyć tego ICS – gdzie to wogóle jest?
– za pomocą standardowego narzędzia systemu Windows udostępniania internetu czyli (ICS) Internet Connection Sharing
Tyle źe nie mogę nigdzie namierzyć tego ICS – gdzie to wogóle jest?
MikeOM:Nawet takie, jeśli drugi komputer łączy się z netem za pomocą pierwszego? (Podłączony sieciówką)
Nawet wtedy ale wymaga to sporego zachodu wiec nie sadze zeby przy ilus tam tysiacach klientow admini mieli czas bawic sie w sledzenie czy ktos lacze dzieli.
Nawet takie, jeśli drugi komputer łączy się z netem za pomocą pierwszego? (Podłączony sieciówką)
Kazde dzielenie da sie wykryc :–)
Juź znalazłem:)
Zastanawiam się jeszcze czy dzielenie internetu z UPC (Chello) jest moźliwe poprzez router, gdyź slyszalem opinie źe mogą to jakoś wykryc itp,
Zastanawiam się jeszcze czy dzielenie internetu z UPC (Chello) jest moźliwe poprzez router, gdyź slyszalem opinie źe mogą to jakoś wykryc itp,
Kurcze, nie mogę tego tematu znaleźć, a bardzo mi na tym zaleźy.
Mogę Cię prosić o jakiś link do niego?
Będę dozgonnie wdzięczny.
Mogę Cię prosić o jakiś link do niego?
Będę dozgonnie wdzięczny.
Juz to opisalem.
A mógłbyś troszeczkę dokładniej napisać jak to robiłeś?
Tak.MikeOM:Bawił się ktoś z Was w coś takiego?
Tak.
Strona 1 / 1