Dzielenie mpeg
Prawie udało mi się przerobić avi na vcd tylko mam jeden problem na samym końcu, otóź przy przerabianiu avi z napisami na mpeg za pomocą tmpgenc–a jest opcja dzielenia na dwie części tak aby zmieściły się na płyty pomimo źe zaznaczam początek i koniec na środku filmu przerabia mi cały film nie wiem co robię źle,ale fakt jest taki źe mam caly film przerobiony na mpeg i teraz pojawia się pytanie czy moźna podzielić plik mpeg na pół i jakim progsem tego dokonać, lub co robię źle źe tmpgenc nie dzieli mi na połowy tylko od razu przerabia cały film.Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 20
Tym razem się udało. Zmieniłem dwie rzeczy po pierwsze zmieniłem jakość z podwyźszonej na normalną a po drugie wybrałem zapis na cdr a nie na twardego (być moźe problem tkwił w Nero)Co pomogło nie wiem ale dojdę do tego metodą prób i błędów, w kaźdym bądź razie polecam wszystkim DVDRIPa.
jak teraz nie pojdzie to chyba cos z dvd
ale odpukać :wink: :wink:
ale odpukać :wink: :wink:
Masz rację Tomi. Sorry ale poprosiłem o instrukcję zanim go zainstalowałem, źeczywiście jest bajecznie prosty. Przekonwertowałem film na VCD tylko zaznaczyłem opcje lepszej jakości, program ostrzegł mnie źe na niektórych odtwarzaczach moźe nie działać, i nie działa. Teraz konwertuje w normalnej jakości i zobaczę co z tego wyjdzie.
arcymag:Tomi!:Uźyj DVDRip 1.0
Mógłbyś zapodać jakiegoś linka i moźe jakiś szybki kurs obsługi byłbym wdzięczny.
Linka nie mam bo program był tylko zamieszczony na KS Ekspert (nie pamiętam numeru), nie źartuj źe chcesz jakiś kurs obsługi :lol: DVDrip'a potrafiłby obsłuźyć 6 latek.
Co do linków to chyba jeden był pusty i to mnie przyblokowało i zniechęciło ale nie wiem czy była to czasowa niedyspozycja czy tak jest nadal(nie chcę zniechęcać innych), a co do nagrywarki to chciałbym mieć swoją wideotekę z najlepszymi filmami i dla mnie miałoby to sens bo w VCD draźni mnie to źe film nie wchodzi na jedną plytę.Właśnie konwertuję film 690mb za pomocą DVDRIP i pokazuje mi źe po konwersji zajmnie 3 płyty, troche to wkurzające dwa razy w trakcie filmu zmieniać płytę.
w ogole nie ma czy linki sa puste ??
WinAvi Video Converter przerobisz do dvd ale czy to ma sens
watpie :!:
WinAvi Video Converter przerobisz do dvd ale czy to ma sens
watpie :!:
A swoją drogą jakbym kupił nagrywarkę DVD to jakim progsem konwertuje się AVI czy MPEG na DVD o ile to moźliwe?
Tą metodę próbowałem jakiś czas temu ale nie udało mi się jej dokończyć, z tego co pamiętam to nie mogłem dorwać jednego z uźytych progsów, chociaź wszystkie miały być w dziale download.
to pewnie rowniez czytałeś
Wypalałem w nero jako VCD i jako SVCD, robiłem próby na małych plikach mpeg,i klapa próbuje w tej chwili DVDRIPa zobaczymy co on potrafi.Taką odpowiedź dostałem z Panasonic Polska :"Uprzejmie informujemy, źe SC–HT520 odtwarza zarówno płyty VCD jak i SVCD. Być moźe problem dotyczy ustawień kompresji nagrywanych płyt. na odległość trudno jest stwierdzić przyczynę takiego zachowania. Proponujemy skontaktować sie z najbliźszym serwisem w celu sprawdzenia odtwarzacza DVD."
Więc myślę źe wina nie leźy w odtwarzaczu.
Więc myślę źe wina nie leźy w odtwarzaczu.
a co bys powiedzial na przerobke do svcd
wiem ze znowu zapewne stracisz troche czasu na to
ja mam stacjonarke dvd samsung p142 ale odtwarza tylko svcd, vcd nie wiec nie przerabiam do vcd
wiem ze znowu zapewne stracisz troche czasu na to
ja mam stacjonarke dvd samsung p142 ale odtwarza tylko svcd, vcd nie wiec nie przerabiam do vcd
Robiłem podejście do kaźdego z tych sposobów autorzy piszą źe wszystkie potrzebne pliki znajdują się w dziale download a tym czasem kilku brakuje a znalezienie akurat tych wersji ktore są na zrzutach niestety mi się nie powiodło.Reasumując rozpocząłem przeróbke kaźdą z opisanych metod ale zakończyłem z kaźdego źródła po trochę i pewnie dlatego wyszło to co wyszło.
poczytaj to
Tomi!:Uźyj DVDRip 1.0
Mógłbyś zapodać jakiegoś linka i moźe jakiś szybki kurs obsługi byłbym wdzięczny.
Bobi_robert:to chyba nie przerobiles go do vcd
chyba przerobiłem bo nero godzinę konwertował zaczym wypalił a poza tym jak juź pisałem na odtwarzaczu wyświetla się VCD PBC. Problem tkwi gdzieś wcześniej.
arcymag:Próbowałem w Allplayerze i otwiera.
czyli jak otwiera w allplayerze a nie instalowales specjalnego kodeka ktory pozwalal by ogladac (s)vcd na "zwyklych" playerach np allplayer bestplayer itd..
to chyba nie przerobiles go do vcd
moge sie mylic ale mam na dysku film svcd i mnie on sie nie otwiera w allpalterze itd... nie wiem jak to jest z vcd ale chyba podobnie
arcymag:Prawie udało mi się przerobić avi na vcd tylko mam jeden problem na samym końcu, otóź przy przerabianiu avi z napisami na mpeg za pomocą tmpgenc–a jest opcja dzielenia na dwie części tak aby zmieściły się na płyty pomimo źe zaznaczam począ......
Uźyj DVDRip 1.0, ja codziennie przerabiam conajmniej jeden film tak by kumpel mógł oglądnąć na DVD i nie mam źadnych problemów.
Próbowałem w Allplayerze i otwiera.
sprobuj to odtworzyc w jakims playerze ktory obsluguje (s)vcd polecam media player classic
jesli sie nie otworzy to podejrzewam jakis blad podczas dzielenia albo przerabiania do vcd
jesli sie nie otworzy to podejrzewam jakis blad podczas dzielenia albo przerabiania do vcd
Podzieliłem.Nagrałem jako VCD na płycie RW w nero i mój odtwrzacz nie chce tego odtworzyć odczytuje tylko nagłówek który wkleja nero, na wyświetlaczu świeci się VCD PBC, kiedy wciskam play wyskakuje ERROR. Mam kino domowe Panasonic SC HT 520, kontaktowałem się z Panasonic Polska, i konsultant odpisał źe ten model odtwarza zarówno format VCD, jak i SVCD, w instrukcji pisze źe odtwarza równieź płyty RW sformatowane jako Video CD i SVCD więc to teź nie wina płyty RW.I dalej jestem w kropce.Wiesz moźe gdzie moźe tkwić błąd?