DZIELENIE INTERNETU W DOMU SIECIÓWKAMI(jak?)

Witam, nie wiem czy takowy temat był juz poruszany.
Ostatnio sprawiłem sobie sprzeta do włąsnego pokoiku i wciąź próbuje znaleźć sposób na "rozgałęzienie" internetu mieszy moim a 2 komputerem. Dowiedziałęm sie ze mozna zrobic tak: w jednym kompie 2 sieciówki a w 2 jedna. Jeden robi za serwer, a tendrugi jest od niego uzalezniny, ale co dokładni epotrzeba –jak trzeba ustawic bramki i te inne bajery, prosze napiszcie cos i jesli mozecie to w miare dokładnie, bo nie znam sie zabardzo na tym :) , serdeczne dzieki!!!

Odpowiedzi: 8

barszcz:
Mozecie cos na ten temat napisac ?
Gagman:
Otóź temat takowy poruszny był juź wielokrotnie. zajrzyj z łaski swojej do archiwum. Ten sam dział.

Update:
Na początek przeczytaj to:http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707

EL NINO :arrow: Zauwaź, źe napisałem: "Tutaj z resztą teź miarę moźliwości zaopatrzyłbym się w router, wtedy będzie się uniezaleźnionym od tego drugiego komputera"
Pawek
Dodano
28.06.2004 00:12:57
Dzieki za wszystkie odpowiedzi !
Dzisiaj dowiedziałem sie ze jest mozliwosc rozgałęzienia neta za pomocą dwóch sieciówek i "kabla z przeplotem". Termin ten naprawde jest mi obcy, nigdy wczesniej o tym nie słyszałem :), ale ponoc koszta sa małe i nie zajmuje to zbyt duzo czasu. Mozecie cos na ten temat napisac ?
z Góry Dzieki
barszcz
Dodano
27.06.2004 23:04:26
Zastanawiam sie o czym Wy tu gadugadu ? Chlopak chce tylko skonfigurowac dwa komputery a tu juz o neo gadka i nawet o routerach i jakichs dodatkowych kompach z linuksem na pokladzie. A po jaki penis ?
EL NINO
Dodano
27.06.2004 18:28:11
wiesz sprzetowy router troszke kosztuje a widziałem jakis biedny na giełdzie akurat pod neo hab 4 proty i dwa usb za 300pln ale lepiej zbuduj sobie serwer na jakims starym spzevie i zainstaluj tam linuxa
wujo
Dodano
27.06.2004 13:18:31
wujo:
zainsaluj kerio Kerio WinRoute Firewall tylko ze musisz miec orginalna wersje z serialem bo te domo cos swiruje raz jest net a raz nie ma a kerio zainstaluj na tym kompie co masz net

Nie widzę sensu w kupowaniu osobnego oprogramowania do tego celu, gdyź wszystko co potrzeba jest juź w Windowsie. I jednym prostym kreatorem załatwia się sprawę. Troszeczkę się sprawa komplikuję, gdy ma się NEO+, bo potrzeba trochę więcej niź tylko sieciówki i kabel, ale cały czas płaci się jedynie za sprzęt – nie za soft :idea:

Tutaj z resztą teź miarę moźliwości zaopatrzyłbym się w router, wtedy będzie się uniezaleźnionym od tego drugiego komputera :wink:
Pawek
Dodano
27.06.2004 09:54:04
zainsaluj kerio Kerio WinRoute Firewall tylko ze musisz miec orginalna wersje z serialem bo te domo cos swiruje raz jest net a raz nie ma a kerio zainstaluj na tym kompie co masz net
wujo
Dodano
27.06.2004 04:55:34
EL NINO:
Gagman:
Na początek przeczytaj to ...
Na jaki poczatek kurna ? :P
Tam jest od A do Z opisane, wiec powinienes raczej napisac: "na koniec" :mrgreen: .

No kurna niby rzeczywiście rację masz :)
Tylko, źe po tym jak ludziska to info na infojamie przeczytają, wracają tu i mówią "zrobilim wszystko jak tam napisane i nie działa" :mrgreen: stąd ten "początek" :wink:
Gagman
Dodano
23.06.2004 22:58:54
Gagman:
Na początek przeczytaj to ...
Na jaki poczatek kurna ? :P
Tam jest od A do Z opisane, wiec powinienes raczej napisac: "na koniec" :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
23.06.2004 22:47:12
barszcz
Dodano:
23.06.2004 21:16:47
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1