Dzielenie filmu
Witam wszystkich. Szukam programu do dzielenia filmu , wyciac z jednego filmu np. 15 min. z drugiego filmu 10 min. itd. nigdy czegos takiego nie robiłem i dobry by byl programik po polsku. Przyznam sie ze jestem beton w tych sprawach. Jezeli jest mozliwe to prosilbym o jakis link z instrukcja obslugi , jak co i gdzie.
Odpowiedzi: 18
mettal:A coz to za roznica, przeca sa tam zaledwie 2 mozliwosci na krzyz i nawet jakby byl po japonsku to jest banalny w obsludze :shock:
zaznaczam np. 7 min i on dalej swoje dzieli na 2 min. mam wrazenie ze po kupieniu lub zmodyfikowaniu programu bede mogl dzielic na ile chce. Łaczyc wyciete kawalki juz chyba sie nie da tym programem? Sorki ze ci tak truje ale kompletnie nie kumam w tym temacie wajchy. Pozdrawiam
A coz to za roznica, przeca sa tam zaledwie 2 mozliwosci na krzyz i nawet jakby byl po japonsku to jest banalny w obsludze :shock:
mettal:Ehhh, szkoda gadac ze nawet z tak banalnym programem masz problem :?
Mozesz dzielic film na kilka jednakowych czesci ustawiajac opcje
Lub wyciac z niego fragment, poczatek, lub koniec z bardzo duza dokladnosci czasowa, zaznaczajac suwakiem, albo wpisujac recznie zadane wartosci, majac caly czas podglad
Ale widze kolego ze ty masz po polsku a ja niestety mam po angielsku.
Ehhh, szkoda gadac ze nawet z tak banalnym programem masz problem :?
Lub wyciac z niego fragment, poczatek, lub koniec z bardzo duza dokladnosci czasowa, zaznaczajac suwakiem, albo wpisujac recznie zadane wartosci, majac caly czas podglad
mettal:Widze ze masz problemy. Sciagnij sobie ten program, banalny w obsludze nawet dla kogos kompletnie nieznajacego j.angielskiego http://www.boilsoft.com/videosplitter/
Faktycznie fajny jest ten prgram tylko ma jeden problem dzieli tylko filmy na dwie minuty, chyba ze jest jakas opcja ze mozna to zmienic.
Widze ze masz problemy. Sciagnij sobie ten program, banalny w obsludze nawet dla kogos kompletnie nieznajacego j.angielskiego http://www.boilsoft.com/videosplitter/
[quote="tom2600"]
ale drugi jak juz chce przerobic to znowu mi wyskakuje informacja ktora podalem wyzej. I teraz o co tutaj chodzi? :([ i jezeli wiesz jak wrocic do ustawiem fabrycznych bo troche pomieszalem przypomne ze chodzi mi o virtualDub /quote]
Kolego Bobi udalo mi sie zrobic jeden filmBobi:tom2600:MPEG Tools – Merge & Cut– to jakies programy potrzebne do tego?
Być moźe, ale miałem na myśli opcje, której moźesz uźyć w programie TMPGEnc :P
ale drugi jak juz chce przerobic to znowu mi wyskakuje informacja ktora podalem wyzej. I teraz o co tutaj chodzi? :([ i jezeli wiesz jak wrocic do ustawiem fabrycznych bo troche pomieszalem przypomne ze chodzi mi o virtualDub /quote]
Kolego Bobi udalo mi sie zrobic jeden filmBobi:tom2600:MPEG Tools – Merge & Cut– to jakies programy potrzebne do tego?
ale drugi jak juz chce przerobic to znowu mi wyskakuje informacja ktora podalem wyzej. I teraz o co tutaj chodzi? :(
tom2600:MPEG Tools – Merge & Cut– to jakies programy potrzebne do tego?
Wlasnie mecze sie caly dzien z VirtualDubMod 1.6.11 i gdyby mi nie zalezalo na tych przerobkach juz dalbym sobie spoxik. MPEG Tools – Merge & Cut– to jakies programy potrzebne do tego?Bobi:powinien sobie poradzić chociaź TMPGEnc to teź ciekawy program, zainstaluj i File – MPEG Tools – Merge & Cut, dalej powinienes dać sobie radę.
W razie czego pisz.
VirtualDubMod powinien sobie poradzić chociaź TMPGEnc to teź ciekawy program, zainstaluj i File – MPEG Tools – Merge & Cut, dalej powinienes dać sobie radę.
W razie czego pisz.
W razie czego pisz.
Zgadles kolego. Chce go zapisac bez rozkompresowywania bo i po co mi np 3 min. filmu i zajmowac mi 600 Mb. Chce wyciac kawalek filmu i wyskakuje mi komunikat jaki podalem wyzej, powiem szczerze ze bez czyjejs pomocy to cieniutko to widze. Chociaz zeby bylo po polsku a tam wszystko po angielsku :cry: :(Bobi:Niech zgadnę, film masz z rozszerzeniem mpeg/mpg albo innym i próbujesz to zapisać jako *.avi bez kompresowania DivX'em/Xvid'em etc?
Niech zgadnę, film masz z rozszerzeniem mpeg/mpg albo innym i próbujesz to zapisać jako *.avi bez kompresowania DivX'em/Xvid'em etc?
Siedze nad tym juz caly dzien zmienilem w opcjach video na "direct stream copy", daje na sava as AVI i wyskakuje mi taki komunikat "the source video stream uses a compression algorithm which is not compatible with avi files direct stream copy cannot be with this video stream" cos jest nie tak tylko teraz nie wiem co zrobic.Wgralem kodeki i nic nie pomoglo. Moze jakis cierpliwy mi napisze o co chodzi. To jest normalnie czarna magia. :(Seeker:tom2600:Pisalem wyzej ze jestem beton w tych sprawach wiec prosilem o konkrety.Bobi:Moźe nie program jest badziewny, a uźytkownik nie potrafi się nim posługiwać? Wziąłęś pod uwagę i taka ewentualność?
Wracając do tematu, trzeba zaznaczyć w opcjach video "direct stream copy", źeby materiał nie był na nowo rozkompresowywany.
VirtualDub jest dostępny w języku polskim, ale przeciez chcialbyś zeby na tacy ktoś podał.
"Dzielenie filmu" w Googlach wpisane na 1 miejscu wyskakuje i to sa konkrety
Ps. Zawsze jeszcze Move Marke zostaje z rozbudowaną opcją pomocy w programie
tom2600:Pisalem wyzej ze jestem beton w tych sprawach wiec prosilem o konkrety.Bobi:Moźe nie program jest badziewny, a uźytkownik nie potrafi się nim posługiwać? Wziąłęś pod uwagę i taka ewentualność?
Wracając do tematu, trzeba zaznaczyć w opcjach video "direct stream copy", źeby materiał nie był na nowo rozkompresowywany.
VirtualDub jest dostępny w języku polskim, ale przeciez chcialbyś zeby na tacy ktoś podał.
"Dzielenie filmu" w Googlach wpisane na 1 miejscu wyskakuje i to sa konkrety
Ps. Zawsze jeszcze Move Marke zostaje z rozbudowaną opcją pomocy w programie
Pisalem wyzej ze jestem beton w tych sprawach wiec prosilem o konkrety.Bobi:Moźe nie program jest badziewny, a uźytkownik nie potrafi się nim posługiwać? Wziąłęś pod uwagę i taka ewentualność?
Moźe nie program jest badziewny, a uźytkownik nie potrafi się nim posługiwać? Wziąłęś pod uwagę i taka ewentualność?
Co to za badziew! z kilku Mb robi mi kilkaset takie cos to ja nie chce. Chcialem po polsku , angielskiego nie znam.gusioo:VirtualDUB, TMPGEnc.
Strona 1 / 1