Dzieją się róźne dziwne rzeczy – przypomina to vira, ale...
...log z HiJacka czysty (potwierdzono to na innym forum), Avast w wersji zainstalowanej i Kasperski w wersji "on–line" nic nie wykrywa.
Teraz wymienię te dziwne rzeczy:
– strony działają tylko w IE,
– przy uruchamianiu wykrywa nową drukarkę ("Znaleziono nowy sprzęt [ENTER] Printer") gdy jedyna drukarka jest juź zainstalowana w systemie,
– emotki w Tlenie się nie ruszają i gdy przełączę Tlena na inny profil i spróbuję np. napisać któryś z polskich znaków albo wybrać emotikonę z listy pokazuje się "Access volation...", a tak w ogóle to Tlen nie moźe się połączyć,
– menu startowe zmieniło styl z klasycznego na "ikspekowski".
Piszę o tym bo uźytkownicy innego forum (na vortalu DobreProgramy.pl) nie są w stanie mi pomóc. Moźecie zobaczyć (a nawet dobrze, źebyście zobaczyli źeby mi nie zalecać tych samych rzeczy co oni), jak mi "pomagali" uźytkownicy tamtego forum pod adresem http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=71903 . Teraz skanuję kompa wersją "on–line" BitDefendera, bo wygrał on w teście PCWK.
Teraz wymienię te dziwne rzeczy:
– strony działają tylko w IE,
– przy uruchamianiu wykrywa nową drukarkę ("Znaleziono nowy sprzęt [ENTER] Printer") gdy jedyna drukarka jest juź zainstalowana w systemie,
– emotki w Tlenie się nie ruszają i gdy przełączę Tlena na inny profil i spróbuję np. napisać któryś z polskich znaków albo wybrać emotikonę z listy pokazuje się "Access volation...", a tak w ogóle to Tlen nie moźe się połączyć,
– menu startowe zmieniło styl z klasycznego na "ikspekowski".
Piszę o tym bo uźytkownicy innego forum (na vortalu DobreProgramy.pl) nie są w stanie mi pomóc. Moźecie zobaczyć (a nawet dobrze, źebyście zobaczyli źeby mi nie zalecać tych samych rzeczy co oni), jak mi "pomagali" uźytkownicy tamtego forum pod adresem http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=71903 . Teraz skanuję kompa wersją "on–line" BitDefendera, bo wygrał on w teście PCWK.
Odpowiedzi: 7
W końcu się zbuntowałem i napisałem w konsoli odzyskiwana (w tym przypadku posłuźyła do przeciwnego celu niź w swojej własnej nazwie):
C:\format c:
Sprawdziłem loga z HiJacka skryptem z przyklejonego tematu, ale nic nie było – było tylko jedno "Possibly nasty", ale to była pozostałość po jakimś antywirusie "on–line" i jedno Unkown, które po w pisaniu w Google dowiedziałem się od sprawdzającego log na innym vortalu (akurat tutaj DobreProgramy.pl), źe moźna je kosmetycznie usunąć.
Bardzo proszę o pomoc, bo sytuacja jest, jak widzicie, tragiczna – nawet Avast się nie uaktualnia!
Bardzo proszę o pomoc, bo sytuacja jest, jak widzicie, tragiczna – nawet Avast się nie uaktualnia!
Teraz GG przez Tlen działa ale ciągle nie mam antywira (tzn. wykrywa tylko wirusy sprzed kilku dni) bo od kilku dni się baza nie aktualizuje.
:(:(:(:(
:(:(:(:(
Teraz Avast nie mógł uaktualnić bazy – coś musi blokować te programy, jakiś wirusofirewall. Dodam źe Skype się łączy więc nie wszystkie programy to coś blokuje. Sprawdzałem na wyłączonym Kerio. Total Commander (i w wersji 32 i w wersji PowerPack) teź nie łączy się z FTP.
Tak więc łączą się tylko IE i Skype. No i aktualizacje automatyczne bo raz prosiły mnie o restart kompa. Boję się, źe juź niedługo w ogóle nie będę miał neta.
Nakładki na IE teź nie działają.
Tak więc łączą się tylko IE i Skype. No i aktualizacje automatyczne bo raz prosiły mnie o restart kompa. Boję się, źe juź niedługo w ogóle nie będę miał neta.
Nakładki na IE teź nie działają.
dzisiaj się jeszcze mi godzina przestawiła o 1 godzinę do przodu (jakby zmieniła się na czas letni), zaraz cofnę na 18:13
EL NINO:1. Co dzieje sie w innych przegladarkach ?
Nie wyświetlają stron, piszą źe nie moźna wyświetlić strony albo nie moźna odnaleźć serwera (zaleźy od przeglądarki).
2. Drukarka zainstalowana i zalaczona w momencie wykrycia nowego sprzetu ? Jesli jestes w jakims LANie, system moze wykrywac drukarke sieciowa (udostepniona na jakims kompie) i moze wlasnie ja probuje zainstalowac ?
Na drugim systemie na tym samym kompie (Windows 2000 Small Buisness Server) jest wszystko OK i właśnie z niego z Opery piszę (chociaź miałem kłopot z logowaniem bo nie działał link ale dopisałem na końcu adresu /login.php).
3. W Opcjach internetowych zalacza sie animacje obrazkow.
na stronach obrazki działają
4. Menu zmienilo styl, a Ty oczywiscie nic nie robiles, nie instalowales przed zmiana zadnego programu i probowales juz zmienic z powrotem na "klasyczny" ?
na klasyczny zmienić z powrotem moźna ale nic nie instalowałem więc nie powinno to się stać
BTW, co masz za siec ? Nie trzeba w programach ustawic jakiegos proxy ?
mam radiówkę albo satelitę (sam nie wiem), wcześniej bez proxy działało i teraz teź IE bez proxy działa
dodam, źe uźywam teraz Opery zainstalowanej z poziomu XP–ka pod Win2k więc z przeglądarką wszystko OK
1. Co dzieje sie w innych przegladarkach ?
2. Drukarka zainstalowana i zalaczona w momencie wykrycia nowego sprzetu ? Jesli jestes w jakims LANie, system moze wykrywac drukarke sieciowa (udostepniona na jakims kompie) i moze wlasnie ja probuje zainstalowac ?
4. Menu zmienilo styl, a Ty oczywiscie nic nie robiles, nie instalowales przed zmiana zadnego programu i probowales juz zmienic z powrotem na "klasyczny" ?
Strona 1 / 1