* Dyskietki Startowe XP *

* Dyskietki Startowe XP * czy ktoś je testował
bo ściągnełem kiedyś z oficjalnej strony
polską instalke dyskietek startowych dla Windows XP Pro. ( 6 dyskietek 1,44 MB ) i po próbie odpalenia komputera po wczytaniu całej 6 dyskietki wyskakiwał
( Blue Screen Of The Death ) niebieski ekran z awarią przy jakimś pliku systemowym po czym system wisiał i zero reakcji na co kolwiek , tylko reset działał .

Czy to mogła być wina niedopracowanych plików na tych dyskietkach czy raczej niekompatybilność z
płytą głowną i podzespołami komputera ?

Bo jeśli tak mają wyglądać dyskietki startowe XP to
ja wolę juź telenowele brazylijsko argentyńskie w TV.

Odpowiedzi: 10

kozak_kamil:
Ja zadałem to pytanie tylko raz. :P

Fakt – w topiku wskazanym przez aligator–a nie postawiłes znaku zapytania, a kropkę po w zdaniu
Słyszałem o dyskietkach startowych do XP moźe one rozwiąźom problem.
:lol:
Rebe
Dodano
05.08.2004 09:13:56
Ja zadałem to pytanie tylko raz. :P
kozak_kamil
Dodano
05.08.2004 00:09:18
Rebe:
Bo i Autor pytania ten sam był ......... ślipoku :wink:

No moja wina :lol: A gdzieź tam moja. Po hy dwa razy takie samo pytanie zadaje :?: Banana chce, czy jak :?: :lol:
aligator
Dodano
04.08.2004 19:39:27
aligator:
Wystarczy na forum poszukać, a w tym przypadku cholernie to blisko bo temat obok: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19259

Bo i Autor pytania ten sam był ......... ślipoku :wink:
Rebe
Dodano
04.08.2004 19:33:49
Wystarczy na forum poszukać, a w tym przypadku cholernie to blisko bo temat obok: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19259
aligator
Dodano
04.08.2004 19:28:56
A z jakiej strony moźna ściągnąć wersje inatalacyjną tych dyskietek startowych do Win XP ?
kozak_kamil
Dodano
04.08.2004 18:22:43
O ile mi się wydaje wszystkie pliki potrzebne do ratowania systemu (i nie tylko) są płycie instalacyjnej.

Gorzej jak się nie ma takowej. Ale na pewno masz jakiegoś kumpla, który by ci porzyczył (ale tylko do naprawiania – nie do instalacji, bo to nie legalne :))
BAJA
Dodano
02.08.2004 23:35:11
napędy optyczne mam i to 2 dvd i cdrw .
a dyskietki sie zgadzaly z wersja systemu , tylko
cos sie niezgadzlo w sterownikach ze specyfikacja sprzetowa komputera , xpek jest na tym punkcie przewrazliwiony i wystarczy mu jeden blad w nieodpowiednim doborze sterowników i niebieski ekran powraca szybciej niz myślicie .

a i jeszcze jedno te dyskietki potrzebne były zeby uzyskać dostep do cd–romu i dysku w ntfs aby zabezpieczyć dane , usunąć smieci i zainstalować na nowo system ale widocznie trzeba do nich jeszcze service–packa sciągnąć bo same niestabilne .
Gpx
Dodano
02.08.2004 23:27:27
Gpx – bez treści BSOD–a tylko gdybać moźna
Jak powinny wyglądać?
Ma ich być 6, mają być zgodne z wersją systemu – inne dla pro inne dla home oraz inne dla płyty z SP1 i inne dla płyty bez niego.
Moźe w Twoim wypadku, któryś z tych warunków "systemowych" nie bł spęłniony i stąd błąd.
Rebe
Dodano
01.08.2004 12:23:29
a tak walsciwie, to po co komu dyskietki startowe wina_xp. (jesli problem jest w tym ze sie nie ma cd–romu to radze zakupic, bo to wazna czesc komputera, a tak P.S to mam jednego LiteOn'a na sprzedarz)
Lucky
Dodano
01.08.2004 11:57:42
Gpx
Dodano:
01.08.2004 01:10:02
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1