dysk z systemem Windows XP nie działa
Nie mogę uruchomić dysku z systemem Windows XP. Gdy juź ma się ładować system pojawia się tylko czarne tło i komp się chyba wiesza (klawiatura nie działa) i robie restart i nadal to samo:( Mam dysk 180 podzielony na 2 partycje, w tym Partycja C jest zajęta w 99% jest na niej mniej niź 1 GB wolnego miejsca, a na D jest chyba 50% albo więcej wolnego miejsca.
Odpowiedzi: 10
BIOS widzi dysk w porządku. Dysk pracuje bez źadnych dziwnych dźwięków. Kabel od zasilania i zworki mają jakieś znaczenie?? Przedtem na tym samym mi dysk działał a i inne dyski podłączone do tego samego kabla działają
moźe jakieś zworki?
czy moźesz skojarzyć jakieś konkretne wydarzenie z pojawieniem się tego problemu? próbowałeś podłączyć na innym kablu (od zasilania)?
BIOS widzi dysk w porządku?
moźe warto przeskanować dysk pod kątem bad sectorów, moze od częstego przepinania/przenoszenia coś się uszkodziło? dysk pracuje bez źadnego charczenia?
czy moźesz skojarzyć jakieś konkretne wydarzenie z pojawieniem się tego problemu? próbowałeś podłączyć na innym kablu (od zasilania)?
BIOS widzi dysk w porządku?
moźe warto przeskanować dysk pod kątem bad sectorów, moze od częstego przepinania/przenoszenia coś się uszkodziło? dysk pracuje bez źadnego charczenia?
Nic nie zmianiałem. Tego dysku uźywałem śrenio 2 razy w tygodniu a przez resztę uźywałem innego dysku o mniejszej pojemności
A nie zmieniałeś czasem czegoś w kompie (sprzęt)?
Jak tak to reinstalka i proponuje zrobić partycję systemową tak powiedzmy 7–10 GB, źeby była ona tylko do systemu, programy i inne pierdoły, źeby na innej były. Potem w razie padu systemu nie trzaba kombinować, źeby uratować dane z systemówki...
Jak tak to reinstalka i proponuje zrobić partycję systemową tak powiedzmy 7–10 GB, źeby była ona tylko do systemu, programy i inne pierdoły, źeby na innej były. Potem w razie padu systemu nie trzaba kombinować, źeby uratować dane z systemówki...
sprawdzałem nic to nie daje:( Sprawdzalem teź fixmbr i fixboot a i teź chkdsk i nic nie wykrywa wyświetla źe partycja jest w bardzo dobrym stanie. Co mam zrobić bo za bardzo nie wiem:( Czy jak podepne mój dysk do dysku kumpla źeby go spróbować odpalić to czy nic się nie stanie z jego dyskiem:> :?
Jeźeli masz kilka modułów pamięci to powyjmuj i zostaw tylko jeden. Wtedy zobacz. Jeźeli nic, to sprawdź na drugim itd. Zmieniaj teź sloty pod pamięci. Odepnij zbędne odbiorniki jak np. CD Room. Odciąźysz zasiłkę i wykluczysz błąd pamięci. A juź jak odpalisz to wywal coś z dysku C bo 1GB wolnego to jest nic na potrzeby systemu.
teź nie działa:(
Moźe F8 przy starcie systemu i Ostatnia znana dobra konfiguracja ?
Tryb awaryjny nie działa
Czy da sie to jakoś naprawić bez formata??
Czy da sie to jakoś naprawić bez formata??
a tryb awaryjny działa ?
Strona 1 / 1