dysk wirtualny

Miałem na dysku program Alcohol(do kopiowania płyt).Po jego odinstalowaniu pozostał w Moim Komputerze tenźe dysk, kórego w źaden sposób nie moę się pozbyć.Próbowałem w menedźerze urządzeń.Owszem znika, ale po restarcie znowu się pojawia.Na pewno będzie potrzebna ingerencja w Rejestr–tylko nie wim gdzie.Pomóźcie.

Odpowiedzi: 3

sapero:
otwórz 'mój komputer' i daj właściwości napędu virtualnego. W nowym oknie na zakładce sprzęt'ponownie zaznacz ten napęd i kliknij właściwości. Na zakładce ogólne(nowe okno) – na dole wybierz 'Nie uźywaj tego urządzenia'.

Uźywam daemontools i ten zabieg likwiduje dysk z widoku, a odinstalowanie sterownika likwiduje virtuala całkiem

Niestety powyźsze nic nie pomogło.Odinstalowanie sterownika nic nie dało, gdyź system po restarcie przywracał go.Ale...Przyszło mi do głowy, aby po prostu
np. zmienić nazwę sterownika.Nazwę odnalazłem w Menedźeźe urządzeń, był to sterownik xmasscsi.sys w folderze C:WindowsSystem32drivers.Zmieniłem nazwę i po restarcie zniknęło to co trzeba.Dziękuję za zainteresowanie.Pozdrawiam.
korwit
Dodano
12.10.2004 09:51:59
otwórz 'mój komputer' i daj właściwości napędu virtualnego. W nowym oknie na zakładce sprzęt'ponownie zaznacz ten napęd i kliknij właściwości. Na zakładce ogólne(nowe okno) – na dole wybierz 'Nie uźywaj tego urządzenia'.

Uźywam daemontools i ten zabieg likwiduje dysk z widoku, a odinstalowanie sterownika likwiduje virtuala całkiem
sapero
Dodano
12.10.2004 01:50:16
Takźe uźywam Alcohol`a, moźesz spróbować dwóch rozwiązań :

Zainstalowanie ponowe aplikacji,
w menu głównym wybrać Napędy wirtualne i ustawić ich liczbę na 0 i odinstalować.

Drugię rozwiazanie, które wydaje mi się bardziej prawdopodobne to :

w Menadzerze urządzeń wyszukaj kontroler SCSI i RAID,
Rozwiń listę, wyszukaj AXVODKA SCSI Controller i go odnistaluj ( wydaje mi się źe usunąłeś tylko sam napęd CD/DVD a nie jego sterownik ).
McScr@by
Dodano
05.10.2004 10:40:14
korwit
Dodano:
05.10.2004 09:58:01
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1