Dysk, w biosie jest w WIN XP nie...
Mam dziwny problem, chcialem zgrac z dysku dane, bo cos sie stalo z systemem, i nie moge odpalic nic, nawet reinstalacji.
Dysk noralnie dzialal, jest wykrywany w biosie, ale kiedy probuje podlaczyc w innym kompie, to bios go widzi ale juz WIN XP nic...nie ma go.
Tasmy, ustawienia sa poprawne. Wiem ze (chyba) mam jakies zle sektory.
Mam 3 partycje ale kiedy chce zrobic reinstalacje plya z WIN XP nie widzi 3 partycji ale obszar ktory jest niepodzielony na pratycje.
Nie chce stracic danych ktore mam na dysku d i e.
Co mam zrobic? Moge to jakos zgrac?
Wczesniej byl taki blad:
STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xF84C7CAD, 0xF80837E4, 0x00000000)
setupdd.sys Address F84C7AD base at F849B000, DataStamp 41107C8F
To chyba tyle.
Dysk noralnie dzialal, jest wykrywany w biosie, ale kiedy probuje podlaczyc w innym kompie, to bios go widzi ale juz WIN XP nic...nie ma go.
Tasmy, ustawienia sa poprawne. Wiem ze (chyba) mam jakies zle sektory.
Mam 3 partycje ale kiedy chce zrobic reinstalacje plya z WIN XP nie widzi 3 partycji ale obszar ktory jest niepodzielony na pratycje.
Nie chce stracic danych ktore mam na dysku d i e.
Co mam zrobic? Moge to jakos zgrac?
Wczesniej byl taki blad:
STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xF84C7CAD, 0xF80837E4, 0x00000000)
To chyba tyle.
Odpowiedzi: 10
Ja chce win XP SP2 & Linux (chce poznac ten system)
fr0g:
Az usmiechnelem sie sam do siebie wiem co to jest Master i Slave :)...
Cieszem się , bo nie zawsze tu jest tak dobrze z tą wiedzą :wink:
fr0g:
PS. Gdzie moge znalezc jakie dyski moja pl. glowna pociagnie.
ASRock K7VT4A+/E/A/ASR w instrukcji nic nie ma?
Z tego co widzę to ta płyta jest na KT400A , tak więc odpowiedź brzmi : kaźde dyski ( aby tylko "zdrowe" były). Z tym źe to nie kwestia Twojej płyty, a systemu który by na tych dyskach miał być ,i jakieś ograniczenie robił co do obsługi "duźych" – w niektórych przypadkach nie do przejścia niestety (W95/98/Me)
Seeker:
Tak mi przyszło do głowy – podpinasz dysk do innego komputera? , a zworki jak masz? jak ten dysk u Ciebie był podpięty? , a jak go mozesz podpiąć na tym drugim kompie , o Master, Slave pytam.
Az usmiechnelem sie sam do siebie wiem co to jest Master i Slave :)...
Co do screena to raczje juz nie dam bo zrobilem tak...
z II dysku odpalilem WIN i zgralem pliki dzieki EasyRecovery, a potem foramt ale musialem uzyc WIN 98 SE bo nie moglem sformatowac tej partycji na I dysku.
Postawilem juz nowe partycje (pliki zgralem)
Teraz narazie dziala ale widze ze moj dysk I ma juz 2 bad sektory (sprawdzam teraz dysk tym programem.)
Dzieki za pomoc i tak i tak, przydala sie :).
PS. Gdzie moge znalezc jakie dyski moja pl. glowna pociagnie.
ASRock K7VT4A+/E/A/ASR w instrukcji nic nie ma?
fr0g:jest tak ze moj dysk jest widziany tylko i wylacznie przez menedźer urządzeń i przez programa EasyRecovery
To co ty mi mowiles nie chce dzialas, na dole nie widze dysku a kiedy chce dodac ten dysk win pisze ze ten dysk dziala poprawnie :(
fr0g cós robisz nie tak , nie masz dodawac dysku tylko literkę trza mu przypisać / inną niź są w sytsemie/
Daj screena z "Zarządzania dyskami" i pogapimy się co tam nie tak masz.
Tak mi przyszło do głowy – podpinasz dysk do innego komputera? , a zworki jak masz? jak ten dysk u Ciebie był podpięty? , a jak go mozesz podpiąć na tym drugim kompie , o Master, Slave pytam.
jest tak ze moj dysk jest widziany tylko i wylacznie przez menedźer urządzeń i przez programa EasyRecovery
To co ty mi mowiles nie chce dzialas, na dole nie widze dysku a kiedy chce dodac ten dysk win pisze ze ten dysk dziala poprawnie :(
Once more :
Czy drugi dysk – ten bez systemu – jest widziany w menagerze urządzeń?
Jeźlei tak to ...patrz poprzednie posty – moźesz go nie widzieć na liście w górnym oknie zarządzania dyskami, ale w oknie odlnym będzie wymieniony – po lewej stronie i trzeba na tę lewą część z napisem dysk 1 kliknąć ppm.
Jeźlei zaś menager urządzeń go nei wykrywa to ...... pewnie trzeba przez dodawanie sprzętu wymusić jego znalezienia, a dalej juź jak wyźej.
Czy drugi dysk – ten bez systemu – jest widziany w menagerze urządzeń?
Jeźlei tak to ...patrz poprzednie posty – moźesz go nie widzieć na liście w górnym oknie zarządzania dyskami, ale w oknie odlnym będzie wymieniony – po lewej stronie i trzeba na tę lewą część z napisem dysk 1 kliknąć ppm.
Jeźlei zaś menager urządzeń go nei wykrywa to ...... pewnie trzeba przez dodawanie sprzętu wymusić jego znalezienia, a dalej juź jak wyźej.
Rebe & EL NINO
Wy mnie zle zrozumieliscie chyba...
Ja tego dysku w win xp nie widze, w zarzadzaniu komputerem tez go nie ma! jest tylko drugi dysk (inne)
Mam II dyski
I 40GB (ten na ktorym mam dane)
II 3,2 GB na ktorym jest teraz system.
Wlaczam WIN XP na dysku II i chce zgrac z dysku I pliki...ale tego dysku nie ma...Co mam zrobic?
Wy mnie zle zrozumieliscie chyba...
Ja tego dysku w win xp nie widze, w zarzadzaniu komputerem tez go nie ma! jest tylko drugi dysk (inne)
Mam II dyski
I 40GB (ten na ktorym mam dane)
II 3,2 GB na ktorym jest teraz system.
Wlaczam WIN XP na dysku II i chce zgrac z dysku I pliki...ale tego dysku nie ma...Co mam zrobic?
Przejdź do mazrządzania komputerem – zarządzania dyskami i znajdź na liście ten dysk – będzie bez oznaczeń źadnych – kliknij ppm na niego i "zmień literę.." , a potem mu w "okienku" ja przypisz.
Jeźeli chcesz sprawdzić, czy to Ty masz rację czy my – wejdź do menagera urzadzeń i zobacz czy naloiście sprźetu ten dysk jest.
Jeźeli chcesz sprawdzić, czy to Ty masz rację czy my – wejdź do menagera urzadzeń i zobacz czy naloiście sprźetu ten dysk jest.
EL NINO:To se kurna literke przydziel temu dyskowi w zarzadzaniu.
Ale komu mam rzydzielic literki jak win go nie widzi? Tak jak bym nie mial dysku.
To se kurna literke przydziel temu dyskowi w zarzadzaniu.fr0g:to bios go widzi ale juz WIN XP nic...nie ma go.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;Q315335fr0g:STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xF84C7CAD, 0xF80837E4, 0x00000000)
Strona 1 / 1