Dysk uszkodzony?

Witam
Zakupiłem nowy dysk samsung 40gb. Chcialem na nim zainstalowac windowsa xp. Sformatowałem, podzielilem na partycje (programem ranish) i reset. W instalacji windy wybralem partycje ntfs no i zaczeła sie formatowac. Nie doszlo to do skutku bo w instalatorze wyskoczyla wiadomosc ze dysk jest zle podlaczony lub jest na nim blad :/ Sformatowalem jeszcze raz, od nowa partycjonowanie itp. Sprawdzilem scandiskiem – zrobil wszystkie testy ale przy ostatnim (badanie struktury) wyskoczyło takie cos:

"Za mało pamieci konwencjonalnej, aby przeprowadzic skanowanie powiezchni.
Moze byc konieczne oznaczenie jako komentarzy (REm) niektorych sterownikow w pliku CONFIG.SYS, albo zaladowanie w tym pliku sterownika EMM386.EXE aby ladowac inne sterowniki do blokow pamieci głownej przy uzyciu instrukcji DEVICESHIGH.

Partycje D zbadał bez zadnych problemow no i badac strukture takze chcial a na C nie :(

Oczywiscie instalacja znow nie doszla do skuku bo znow pokazal sie ten sam komunikat co poprzednio.
I co teraz? Dysk walniety czy co sie dzieje?
Dopiero go kupilem i juz jakis problem???
Dodam, ze po takiej nieudanej instalacji Ranish widzi ta partycje C jako uszkodzoną tzn. bad sector :/

Odpowiedzi: 6

Juz po problemie. System sie zainstalowal. Ale co sie dzialo wtedy z dyskiem to nie wiem.
Pozdrawiam
Bravo
Dodano
15.02.2006 18:14:38
Powiedzmy, źe źle to napisałem. Sam się dziwięźe tak to napisałem. hehe :wink:
sh@dow
Dodano
14.02.2006 01:54:30
sh@dow:
A próbowałeś zakładać partycje pod windowsem w czasie instalacji?

bardzo logiczne stwierdzenie sh@dow :lol:

Pewnie chodzi o to czy próbowałes załoźyc partycje na dysku instalatorem windowsa np XP,lub jakims programem typu Fdisk ?
adik154
Dodano
14.02.2006 01:24:03
A próbowałeś zakładać partycje pod windowsem w czasie instalacji?
sh@dow
Dodano
14.02.2006 01:15:32
Sprawdzilem programem serwisowym i ten nic nie wykyrwa
Bravo
Dodano
14.02.2006 01:13:47
Poszukaj na stronie producenta programu do spraedzania dysku. Moźliwe, źe masz uszkodzony dysk, zdarza się.
sh@dow
Dodano
13.02.2006 23:54:40
Bravo
Dodano:
13.02.2006 23:03:00
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1