Dysk Twardy
Spotkałem sie z dziwnym problemem. Siedze sobie w neciku, komputer zaczyna się mulić dysk twardy zaczyna pracowac. Wchodze w mój komputer podświetlam dysk c i obserwuje jak ubywa z niego miejsca. Zamiast wolnego 1 gb nagle robi sie 96,8 mb. Po chwili wszytsko się uspokaja klikam ponownie jest 450 mb i tak utrzymuje się juz kilka dni. Scnadisk nic nie wykazał, zrobiłem defragmentacje pokazał takie coś:
Co to są za dziwne pliki? usuwam to zaraz, ale mam pytanko skąd to się wzięło bo prawdopodobnie to mi wzięło miejsce na twardzielu.
Wolumin Windows XP (C:)
Rozmiar woluminu = 4,88 GB
Rozmiar klastra = 4 KB
Zajęte miejsce = 4,20 GB
Wolne miejsce = 696 MB
Procent wolnego miejsca = 13 %
Fragmentacja woluminu
Fragmentacja całkowita = 22 %
Fragmentacja plików = 45 %
Fragmentacja wolnego miejsca = 0 %
Fragmentacja plików
Całkowita liczba plików = 16246
Średni rozmiar pliku = 310 KB
Całkowita liczba pofragmentowanych plików = 7
Całkowita liczba nadmiarowych fragmentów plików= 2307
Średnia liczba fragmentów na plik = 1,14
Fragmentacja pliku stronicowania
Rozmiar pliku stronicowania = 384 MB
Całkowita liczba fragmentów = 2
Fragmentacja folderów
Całkowita liczba folderów = 1191
Pofragmentowane foldery = 1
Liczba nadmiarowych fragmentów folderów = 0
Fragmentacja głównej tabeli plików (MFT)
Całkowity rozmiar tabeli MFT = 34 MB
Liczba rekordów tabeli MFT = 17487
Procent uźycia tabeli MFT = 50 %
Całkowita liczba fragmentów tabeli MFT = 4
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Fragmenty Rozmiar pliku Pliki, które nie mogą być zdefragmentowane
2 15 MB \WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\Database\HCdata.edb
77 21 MB \WINDOWS\Cache\Adobe Reader 6.0.1\POLMIN\Data1.cab
377 250 MB \WINDOWS\Temp\PR11.tmp
399 355 MB \WINDOWS\Temp\PR10.tmp
744 463 MB \WINDOWS\Temp\PR4A.tmp
713 463 MB \WINDOWS\Temp\PR4B.tmp
Co to są za dziwne pliki? usuwam to zaraz, ale mam pytanko skąd to się wzięło bo prawdopodobnie to mi wzięło miejsce na twardzielu.
Odpowiedzi: 1
To chyba nie bedzie to: http://www.centrumxp.com.pl/forum/viewtopic.php?p=184044#184044
Jesli system masz na NTFSie, wyczysc ten folder a pozniej cofnij dla wszystkich uprawnienia zapisu w tym folderze. Dla wszystkich znaczy ze i dla systemu. Moze w ten sposob (jakis komunikat) dojdzie sie do tego co chce zapisywac pliki prxx.tmp
Jesli system masz na NTFSie, wyczysc ten folder a pozniej cofnij dla wszystkich uprawnienia zapisu w tym folderze. Dla wszystkich znaczy ze i dla systemu. Moze w ten sposob (jakis komunikat) dojdzie sie do tego co chce zapisywac pliki prxx.tmp
Strona 1 / 1