Dysk twardy
Czy ma moźe ktoś program lub zna nazwę do tego programu co reperuje uszkodzony system plików na dysku twardym.Bo mam dysk ale nie chce mi sie na nim instalować źaden system Windows.
Odpowiedzi: 2
http://www.fcpa.fujitsu.com/support/hard–drives/software_utilities.html
Dalej się nie wgłębiam, bo to Ty wiesz jaki to model.
Póki nie będzie wiadomo co jest z tym dyskiem to i źaden progrma nie będzie ci potrzebny.
Moźna – co prawda – pogdybać na temat choćby Ranisha,ale ...zaczynanie od niego jest wątpliwym wyjściem.
PS.
Rownie odbrze komunikat moze być spowodowany błedem kontrolera IDE lub tasmy sygnałowej,a nie dyksu jako takiego.
Dalej się nie wgłębiam, bo to Ty wiesz jaki to model.
Póki nie będzie wiadomo co jest z tym dyskiem to i źaden progrma nie będzie ci potrzebny.
Moźna – co prawda – pogdybać na temat choćby Ranisha,ale ...zaczynanie od niego jest wątpliwym wyjściem.
PS.
Rownie odbrze komunikat moze być spowodowany błedem kontrolera IDE lub tasmy sygnałowej,a nie dyksu jako takiego.
Mój ten dysk jest firmy Fujitsu.Jak wchodze na strone tej firmy to otwiera mi sie strone wjęzyku japońskim i nic nie rozumiem co tam pisze.A z tym dyskiem to mam problem bo nie mogę systemu Windows źadnego zainstalować.Pokazuje mi komunikat źe dysk nie odpowiada.Chociaź BIOS go widzi i w systemie jak podłączam jako drugi dysk to widzi go normalnie i mogę zapisywać co chcę na ten dysk.Miałem taki program co testuje dyski twarde i on mi pokazał źe ten dysk ma uszkodzony system plików.A system plików to jest jak FAT32 i NTFS.Obojętnie na jaki system plików go sfomatuje czy na FAT32 czy na NTFS to ciągle mi pokazuje źe jest uszkodzony system plików.Podobno moźna to zreperować jakimś programem.Tylko nie wiem jakim.
Strona 1 / 1