Dysk twardy
Witam
najprawdopodobniej mam dysk podzielony na partycje 7gb i 80gb oraz inne (ale nie onie chodzi) i na 7gb mam zainstalowanego windowsa.
Co chwila wyczerpuje mi się tam miejsce i nie wiem co zorbić aby powiększyc miejsce wkońcu to wstydźe łącznie mam 120 gb i windows jest zainstaowany na 7gb.
Bardzo prosze o pomoc
najprawdopodobniej mam dysk podzielony na partycje 7gb i 80gb oraz inne (ale nie onie chodzi) i na 7gb mam zainstalowanego windowsa.
Co chwila wyczerpuje mi się tam miejsce i nie wiem co zorbić aby powiększyc miejsce wkońcu to wstydźe łącznie mam 120 gb i windows jest zainstaowany na 7gb.
Bardzo prosze o pomoc
Odpowiedzi: 7
Łoj, Wy, maksymaliści. &GB to miejsca po pachy. Wystarczy o nie zadbać – swap na inną partycję przenieść, ograniczyć przestrzeń rezerwowaną dla przywracania i pewnie jeszcze tę nieszczęsną nortonowską – sobie powrózyć pozwolę – ochronę kosza wyłaczyć. Jeźlei dodać do tego wyrzucenie kopii plików po aktualizacjach to zostanie po pachy przesterzni.
Moźna, ale trzeba posłuźyć się programami firm trzecich (Acronis, Paragon, Symantec)
Na ten temat na pęczki postów w archiwum.
Na ten temat na pęczki postów w archiwum.
partycje w jedną duźą
Miejsce moźe się wyczerpywac np. przez przywracanie systemu, pamiec wirtualną, hibernacje.
Spróbuj wyłączyć te opcje na partycji systemowej.
Połączyć co?
Spróbuj wyłączyć te opcje na partycji systemowej.
staszewski:nie wiem moze jakoś połaczyć te partycje ale jak?
Połączyć co?
to znaczy niektóre program wymagaja aby je instalować na partycji systemowej albo to znacznie utrudniają co powoduje powolne utratę miejsca.
nie wiem moze jakoś połaczyć te partycje ale jak?
nie wiem moze jakoś połaczyć te partycje ale jak?
Chyba przy instalacji W. moźna to zmienić ale nie na 100%.
@brtx jak pisałem swojego posta to twojego niebyło.
A co do tego poźątku to XP sam sie ogromnie rozrasta.
@brtx jak pisałem swojego posta to twojego niebyło.
A co do tego poźątku to XP sam sie ogromnie rozrasta.
Zrobic porzadek na partycji systemowej jest trudno, a jeszcze trudniej o niego dbac...
7GB to imo w sam raz na Windows, nie za duzo nie za malo.
A odpowiadajac scisle na Twoje pytanie:
Usunąć partycje 7GB i zalozyc nowa np 25 GB
7GB to imo w sam raz na Windows, nie za duzo nie za malo.
A odpowiadajac scisle na Twoje pytanie:
Usunąć partycje 7GB i zalozyc nowa np 25 GB
Strona 1 / 1