Dysk twardy pod USB zamiast SATA ???
Witam
Mam taki sprzęt :
Mainboard : Gigabyte GA-M55PLUS-S3G
Chipset : nVidia nForce 430
Processor : AMD Athlon 64 3000+ @ 1800 MHz
Physical Memory : 512 MB (1 x 512 DDR2-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp GeForce 6100
Hard Disk : ST3250620AS (250 GB)
CD-Rom Drive : HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B
Monitor Type : LG Electronics FLATRON 795FT - 16 inches
Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2
DirectX : Version 9.0c
Zainstalowałem Windowsa, i zaczeło się, nie działa mi dzwięk, nie moge wgrać sterowników z płyty, napisane jest że są wgrane ale to kłamstwo bo windows nic nie wykrywa, nie ma dzwięku,
I NAJDZIWNIEJSZE że dysk jest pokazany w systemtray w ikonkach, tak jakby był podłączony pod USB(a jest pod SATA) i moge go bezpiecznie usunąć :wtf: czego nie zrobiłem, bo nie wiem zabardzo co o tym myśłeć :neutral:
Pomocy, czemu sterowniki się skopały, bez dzwięku porażka. I o co chodzi z tym dyskiem, wcześniej miałem dysk 40 gb ATA i wszystko działało dzwięk dysk nie świrował. Ehh
Odpowiedzi: 8
Dzieki wielkie za pomoc krok po kroku.
Tak więc ostatecznie wszystko już działa, brakujący drivaer znalazłem tu:
http://driversdb.com/device.php?id=71406
lub gdzieś na pierwszym z 10 linków na google, troche ciężko zgadnąć ktory to plik ale dałem rade, dzięki wielkie i pozdro
Na stronie Gigabyte leży Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version ) - zajrzyj tam.
Za cholere niechce mi z płyty odpalić instalka, czy można to z kąśd ściągnąć, szukam i szukam ;/ ehh
Bez zainstalowania tego -> Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio nic nie zdzialasz. Instalujesz z jakiegos menu płyty CD ?? Jak tak to poszukaj pliku exe dotyczącego UAA na płycie i bezposrednio z exe uruchamiaj.
Usunołem . Włączyłem a pokazał komunikat że nowe urządzenie, dalej dalej i nic nie wykryło automatycznie ani wogóle, więc spróbowałem zainstalować jeszcze raz z płyty, to:
Realtek High Definition Audio Driver
ale mi przerwało bo bez ttego
Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio
nie moge zainstalować, więc wciskam instalacje UAA u nic zero reakcji, no to teraz to już nie wiem
może update pomoże, da się to może zassać z neta ?
Skoro obie pozycje zainstalowałeś (Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio i Realtek High Definition Audio Driver) to sprawdź czy po usunięciu PCI Device i zrestartowaniu systemu Windows nie wykryje karty samodzielnie.
O to dziwne bo kumpel nie ma takiego safe remove komunikatu(edit: a ha nie dziwne bo ma inny sprzecior i karte no ok luz), dlatego myślałem że to error, no ale nie ważne dzięki za pomoc.
A co do karty to nie działa, i jest napisane w managerze-> PCI Device i znak zapytania, znaczy się że nie zainstalowano, mam streowniki na płycie, są tam do zaznaczenia różne pozycje w tym właśnie :
Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio
i
Realtek High Definition Audio Driver
zaznaczyłem je i zainstalowałem, tzn tak mi napisało, bo sterowniki do karty do usb do czegoś tam jeszcze to zadziałało i pojawiło się w usun dodaj program ,a dzwięk nic, zero :neutral:
[quote=Tryllion]I NAJDZIWNIEJSZE że dysk jest pokazany w systemtray w ikonkach, tak jakby był podłączony pod USB(a jest pod SATA) i moge go bezpiecznie usunąć :wtf: czego nie zrobiłem, bo nie wiem zabardzo co o tym myśłeć :neutral: [/quote]
Nic nie myśleć. Pojawianie sie tej ikonki jest normalne. Jeżeli Ci to przeszkadza to sprawdź czy metoda opisana tutaj -> [url]http://www.nforcershq.com/forum/wed-jun-07-2006-135-pm-vp561642.html[/url] wystarczająca będzie.
[quote=Tryllion]Pomocy, czemu sterowniki się skopały, bez dzwięku porażka. I o co chodzi z tym dyskiem, wcześniej miałem dysk 40 gb ATA i wszystko działało dzwięk dysk nie świrował. Ehh[/quote]
Co menadżer urządzeń mowi na temat karty ?? Wg niego jest zainstalowana ??
Strona 1 / 1