Dysk Twardy-duży problem
Witam, od pewnego czasu mam duży problem z dyskiem, zaczęło sie od tego gdy zepsuła mi sie nagrywarka i odkręciłem komputer , zacząłem ruszać coś przy nagrywarce żeby zobaczyć co sie dzieje dlaczego płyta sie nie kreci ,i miałem wlączony komputer , gdy trzymałem nagrywarke w rękach stykła sie z dyskiem i tylko taki jakby prądzik sie rozbłysł i zresetował sie komputer i po tym znikły 2 partycje .Posiadam 2 dyski Samsunga po 80 Giga , i niewiem co sie stało na początku myślalem że sie dysk spalił ale wyraznie słychać ze dysk chodzi ale komputer go nie widzi i w biosie tez nie ma tego dysku , byłem u znajomego z tym dyskiem i tez nie wykrywa :( słyszałem że możliwe że jakaś elektronika padła . Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
To chyba najlepsze rozwiązanie, może coś poradzą na to. Jeżeli chodzi o odzyskiwanie danych z tych dysków to powinieneś wiedzieć że to droga impreza.
nom chyba oddam do jakiegoś serwisu bo szkoda mi danych na tym dysku :)
Jak w biosie jest nie widoczny to najpewniej elektronika padła. Szanse na naprawę są, ale musiałbyś znaleźć identyczne dyski i przełożyć elektronikę. Teraz będziesz miał nauczkę żeby nie grzebać przy włączonym kompie [-x
Strona 1 / 1