Dysk się wyłącza

Tak jak w temacie mam dysk WD 40 GB. Jest wykrywany w biosie i przez Windowsa jednak kilka minut po włączeniu windowsa dysk się wyłącza. Następnie próbuje się włączyć bez skutku cały czas słychać jak dysk próbuje się włączyć i rozpędzić ale nie daje rady. Dysk nie ma źadnych bad sectorów.

Odpowiedzi: 8

madarek4:
No właśnie nie zwyczajnie komputer się zawiesza. Bo jeźeli dysk się włączy(tak jak ja to nazywam) to komputer się odwiesza. To nie jest wina komputera bo juź i kilku kolegów sprawdzałem ten dysk i robi się to samo. Więc bardzo prosze o konkretne odpowiedzi a nie lanie wody tak jak to robi Seeker.

Nie rozśmieszaj mnie , co Ty myślisz , źe tutaj ktoś siedzi jak na dyźurze i czeka na na tego typu posty jak Twoje? :lol:
Uwaźasz ,źe to wina dysku iwiesz lepiej , to czego oczekujesz? , wirtualnej wymiany na nowy, czy rozkręcenia dysku i popatrzenia czy pstyryczek–elektryczek się w nim nie zacina?
Nie potrafisz docenić tego źe ktoś swój czas poświęca i próbuje Ci pomóc to trudno, – walcz dalej z tym swoim "włącznikem dysku".
Seeker
Dodano
08.10.2005 00:12:13
Daj chociaź napięcia z Everesta, temperatury teź
Peter_l
Dodano
07.10.2005 21:16:24
No właśnie nie zwyczajnie komputer się zawiesza. Bo jeźeli dysk się włączy(tak jak ja to nazywam) to komputer się odwiesza. To nie jest wina komputera bo juź i kilku kolegów sprawdzałem ten dysk i robi się to samo. Więc bardzo prosze o konkretne odpowiedzi a nie lanie wody tak jak to robi Seeker.
madarek4
Dodano
07.10.2005 20:44:44
No to po 6 postach jesteśmu w domu, czyli zwyczajnie Ci się komputer zawiesza – tak to zrozumiałem.
Co drugi post na tym forum , no prawie o tym stanowi, przejrzyj tematy pod tym kierunkiem, nikt tu nie jest jasnowidzem, tym bardziej , źe prócz tajemniczego zwrotu w pierwszym postcie : "dysk mi się wyłącza" nic o systemie , sprzęcie, napięciach, pamięciach , płycie gł nie wspomniałeś
Seeker
Dodano
07.10.2005 20:21:47
Nie ma źadnych komunikatów. Po prostu jak się wyłączy to następuje kompletny zwias systemu. Nawet miękki reset nie pomaga. Natomiuast kiedy pracuje normalnie przez te pierwsze kilka minut wszystko jest OK, kiedy kopiuje prędkość dochodzi do ok 30 MB/s (oczywiście z drugiego dysku kopiuje).
madarek4
Dodano
07.10.2005 19:46:00
madarek4:
To źe dysk jest podpięty do molexa wcale nie znaczy źe dysk pracuje

Mylisz się , jest cały czas w gotowości do odczytu i zapisu, talerze się obracają , nie było by tak gdyby był w uśpieniu. ale chyba nie o dywagację na temat słowa "pracuje" tu chodzi tylko byś napisał czy masz jakies błędy, komunikaty , wolno Ci zapisuje , czy czyta .
Seeker
Dodano
07.10.2005 19:40:58
To źe dysk jest podpięty do molexa wcale nie znaczy źe dysk pracuje (tak samo jak CD–rom on cały czas jest podpięty do zasilania ale nie pracuje cały czas).
madarek4
Dodano
07.10.2005 19:34:19
Moźesz rozwinąć słowo "włącza się dysk" , jakoś zawsze wiedziałem źe jak juź ma molexa podpietego i taśmę i przycisk "power" wciśnięty to jest włączony.
Masz jakis komunikat , źe dysku nie ma?, jakiś error wyskakuje?
Seeker
Dodano
07.10.2005 19:29:15
madarek4
Dodano:
07.10.2005 19:08:57
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1