Dysk SATA – syetem widzi jako 'slave'
Mam podlaczony dysk Seagate 80GB pod SATA–0 ale system widzi go jako slave. Co mam zrobic zeby pracowal jako primary master? Nie ma tam zadnych zworek wiec nie wiem jak i gdzie mam cos ustawic.
Odpowiedzi: 9
Dobra, ustawilem wszystko tak jak chcialem :) Dzieki za pomoc. Wszystko bylo na s.40 :)
Krzynek–1411:Jako Primary Master jest widoczna nagrywarka podpieta pod IDE
czy mogą być 2 Primary Master ?
To nie ustawiaj auto,tylko tak jak trzeba, a to masz dokladnie opisane w instrukcji obslugi do plyty glownej na stronie 40, wloz w to troche inwencji wlasnej. Pobaw sie metaoda prob i bledow, jesli nie wiesz co do czego. Bo mi sie tu instrukcji przepisywac nie chce
No dobrze, wiec co mam zmienic zeby dysk SATA–0 byl Primary Master? Przeciez nie ma zadnych zworek, a w BIOSIE ustawiam Auto i mi sam wykrywa go na innym porcie niz bym chcial.
To dziwne mam dwa dyski sata i źaden nie jest master ani slave . One są inaczej oznaczone przy starcie , ale nie chce mi się wyłączać komputera . Komunikat o tych dyskach nie jest wyświetlany na stronie urządzeń IDE .
Dysk jest podpiety pod SATA–0.
Natomiast nastapila pomylka :) Dysk jest widoczny jako Secondary Master. Jako Primary Master jest widoczna nagrywarka podpieta pod IDE, a Primary Slave jest stary dysk tez podpiety pod IDE.
Natomiast nastapila pomylka :) Dysk jest widoczny jako Secondary Master. Jako Primary Master jest widoczna nagrywarka podpieta pod IDE, a Primary Slave jest stary dysk tez podpiety pod IDE.
Pod ktory port masz podpiety ten dysk SATA0, czy SATA2?
Jakie urzadzenie jest widoczne jako Primary Master?
Polecam otworzyc Instrukcje obslugi do plyty glownej i poczytac na stronie 40 jak skonfigurowac bios by otrzymac oczekiwany rezultat, jest tam wszystko dokladnie opisane
Jakie urzadzenie jest widoczne jako Primary Master?
Polecam otworzyc Instrukcje obslugi do plyty glownej i poczytac na stronie 40 jak skonfigurowac bios by otrzymac oczekiwany rezultat, jest tam wszystko dokladnie opisane
Dysk jest widoczny jako Primary Slave, a ja chcialbym zeby byl Primary Master. Przestawienia w BIOSie nic nie daja.
Plyta glowna – Gigabyte GA8I915ME–GL
Plyta glowna – Gigabyte GA8I915ME–GL
Ustawia to siem pewnie w biosie, a to ze slave to cos nie bardzo po mojemu... Slave ale na ktorym kontrolerze ? Primary , Secondary, bopozniej to juz pewnie jest Third, Fourth...
Zdradz nam tajemnice jaka to plyta glowna ?
Zdradz nam tajemnice jaka to plyta glowna ?
Strona 1 / 1