dysk e:
Witam.
Mam windowsa XP i od pewnego czasu mam problem z wejsciem na partycje E: Zanim wejde do jakiegoś folderu musze odczekac kilkanaście sekund na jakomkolwiek reakcje. Na 99% komp jest czysty (bez wirusów i innego dziadostwa {norton nic nie wykrywa}) Zdefragmentowałem dysk i nic. Czy ktoś wie co zrobic z tym fantem. W sumie mam 4 partycje inne chodza bez zarzutu.
Dziękuje
Mam windowsa XP i od pewnego czasu mam problem z wejsciem na partycje E: Zanim wejde do jakiegoś folderu musze odczekac kilkanaście sekund na jakomkolwiek reakcje. Na 99% komp jest czysty (bez wirusów i innego dziadostwa {norton nic nie wykrywa}) Zdefragmentowałem dysk i nic. Czy ktoś wie co zrobic z tym fantem. W sumie mam 4 partycje inne chodza bez zarzutu.
Dziękuje
Odpowiedzi: 10
w ramach sprostowania ta 5 partycja była w urzywana przez linuksa i dlatego niebrałem jej pod uwage opisując problem ktury dotyczy windowsa (pod linuksem wszystkie działały bezproblemowo). Dowiedziałem się źe to spowolnienie moźe powodować właśnie ta partycja linuksowa jednak po sformatowaniu problem pojawiał się dalej. Zrobiłem wszystkie partycje jeszcze ras podzieliłem je taksamo jak były ale problem po kilku uruchomieniach powrócił (na idealnie czystym dysku nic sie nie działo).
sponsi – nie, źebym się czepiał, ale po "inne" jest ciąg wyrazów dot. poprawności działania, a nie ilości :wink:
Do teog , źe na innych nie "muli" – moźe to coś z zapisem MFT na pierwszej partycji ntfs jest związane – to cały czas gdybanie, ale wydaje isę, źe ta sugestia o konwersji moźe być jakimś rozwiązaniem.
Do teog , źe na innych nie "muli" – moźe to coś z zapisem MFT na pierwszej partycji ntfs jest związane – to cały czas gdybanie, ale wydaje isę, źe ta sugestia o konwersji moźe być jakimś rozwiązaniem.
Z pełnym szacunkiem Rebe (i nie cobym się czepiał ;) )
4 + 1 "zepsuta" = 5 :D
Do rzeczy: miałem podobnie (system na FAT32 i drugą partycję na NTFS), pomogło przekonwertowanie systemowej na NTFS. Ale czemu w tym przypadku nie "muli" na innych partycjach?
Mateuszpi:W sumie mam 4 partycje inne
4 + 1 "zepsuta" = 5 :D
Rebe:Zaś co od samego opóźnienia to wygląda na jakiś ład w "rozpisce" dysku i system usiłuje znaleźć prawidłowe informacje.Szczególnie jeźeli system jest na partycji FAT32, a dane dla partycji e: muszą być z tablicy MTF pobrane ,a nie tylko z informacji w mbr zapisanych.
Do rzeczy: miałem podobnie (system na FAT32 i drugą partycję na NTFS), pomogło przekonwertowanie systemowej na NTFS. Ale czemu w tym przypadku nie "muli" na innych partycjach?
Mateuszpi:
Mam 5 partycji
A wczesniej
Mateuszpi:W sumie mam 4 partycje
Zaś co od samego opóźnienia to wygląda na jakiś ład w "rozpisce" dysku i system usiłuje znaleźć prawidłowe informacje.Szczególnie jeźeli system jest na partycji FAT32, a dane dla partycji e: muszą być z tablicy MTF pobrane ,a nie tylko z informacji w mbr zapisanych.
Mateuszpi:
Mam 5 partycji
A wczesniej
Mateuszpi:W sumie mam 4 partycje
Zaś co od samego opóźnienia to wygląda na jakiś ład w "rozpisce" dysku i system usiłuje znaleźć prawidłowe informacje.Szczególnie jeźeli system jest na partycji FAT32, a dane dla partycji e: muszą być z tablicy MTF pobrane ,a nie tylko z informacji w mbr zapisanych.
problem występuje nawet po wyłączeniu i odinstalowaniu programów antywirusowych i tym podobnych.
Mam 5 partycji
C: FAT32
D: FAT32
E: NTFS
F: NTFS
G: NTFS
Mam 5 partycji
C: FAT32
D: FAT32
E: NTFS
F: NTFS
G: NTFS
A na tej partycji E masz NTFS??
Jeśli tak to powiedz jeszcze jakie masz systemy plików na innych partycjach
Jeśli tak to powiedz jeszcze jakie masz systemy plików na innych partycjach
no to powylaczaj wszystki programy typu adware i antiwirusy. Ja tak mialem jak uaktywniony byl Norton AV.
program posiadam i nawet urzywam ale to nic nie pomaga.
Mateuszpi:Witam.
Dziękuje
A program typu Adware jakowy posiadasz . Bo to moźe być tego radzaju badziewie a Norton nie wykrywa takowych " błachostek " :wink:
Pozdro..!!
Strona 1 / 1